Onsdag 12. juni 2019
USA-stjerne forsvarer jubelscener i 13-0-seier
USAs VM-spillere har fått kritikk for måten de jublet på i 13-0-seieren over Thailand. Alex Morgan slår tilbake mot dem som mener det var dårlig oppførsel.
Publisert: 12 Juni 22:34
USAs VM-spillere har fått kritikk for måten de jublet på i 13-0-seieren over Thailand. Alex Morgan slår tilbake mot dem som mener det var dårlig oppførsel.
Den regjerende verdensmesteren scoret ti mål i den andre omgangen mot Thailand. 13-0 var VM-historiens største seier.
Spillerne fortsatte å vise voldsom glede etter hvert som målene rant inn mot det asiatiske laget. Det har skapt reaksjoner.
Enkelte mener det var respektløst av amerikanerne å feire, men det er lagets store stjerne fullstendig uenig i. Alex Morgan slår tilbake mot kritikken i et intervju med ESPN.
– Jeg mener det er respektløst dersom vi ikke møter opp og gir vårt beste i 90 minutter. Det er respektløst mot Thailand-laget, sier Morgan.
Hun scoret selv fem mål i kampen og var blant dem som viste stor glede etter å ha scoret selv om oppgjøret for lengst var avgjort. Da hun satte inn 10-0 viste hun med fingrene antall mål laget hadde scoret.
– Dette er mål vi har drømt om hele livet. Jeg kommer til å juble for målene til Mal Pugh, Sam Mewis og Rose Lavelle. Dette er deres første VM-mål, og jeg er stolt av dem. Og selv kunne jeg ikke drømt om å score fem mål i et VM. Så det er fantastisk for oss alle, og jeg ignorerer med glede alle disse kommentarene, sier Morgan videre.
Hun ble den andre i VM-historien til å score fem mål i en kamp.
USA er den heteste favoritten til å sikre tittelen i Frankrike. Neste oppgave for amerikanerne er Chile søndag, før de avslutter gruppespillet med å møte Sverige.
De to beste lagene går videre til cupspill. Det gjør også de fire beste gruppetreerne.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.