Onsdag 12. juni 2019
USA-stjerne forsvarer jubelscener i 13-0-seier
USAs VM-spillere har fått kritikk for måten de jublet på i 13-0-seieren over Thailand. Alex Morgan slår tilbake mot dem som mener det var dårlig oppførsel.
Publisert: 12 Juni 22:34
USAs VM-spillere har fått kritikk for måten de jublet på i 13-0-seieren over Thailand. Alex Morgan slår tilbake mot dem som mener det var dårlig oppførsel.
Den regjerende verdensmesteren scoret ti mål i den andre omgangen mot Thailand. 13-0 var VM-historiens største seier.
Spillerne fortsatte å vise voldsom glede etter hvert som målene rant inn mot det asiatiske laget. Det har skapt reaksjoner.
Enkelte mener det var respektløst av amerikanerne å feire, men det er lagets store stjerne fullstendig uenig i. Alex Morgan slår tilbake mot kritikken i et intervju med ESPN.
– Jeg mener det er respektløst dersom vi ikke møter opp og gir vårt beste i 90 minutter. Det er respektløst mot Thailand-laget, sier Morgan.
Hun scoret selv fem mål i kampen og var blant dem som viste stor glede etter å ha scoret selv om oppgjøret for lengst var avgjort. Da hun satte inn 10-0 viste hun med fingrene antall mål laget hadde scoret.
– Dette er mål vi har drømt om hele livet. Jeg kommer til å juble for målene til Mal Pugh, Sam Mewis og Rose Lavelle. Dette er deres første VM-mål, og jeg er stolt av dem. Og selv kunne jeg ikke drømt om å score fem mål i et VM. Så det er fantastisk for oss alle, og jeg ignorerer med glede alle disse kommentarene, sier Morgan videre.
Hun ble den andre i VM-historien til å score fem mål i en kamp.
USA er den heteste favoritten til å sikre tittelen i Frankrike. Neste oppgave for amerikanerne er Chile søndag, før de avslutter gruppespillet med å møte Sverige.
De to beste lagene går videre til cupspill. Det gjør også de fire beste gruppetreerne.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...