Onsdag 12. juni 2019
Hareide ferdig i Danmark sommeren 2020 – interessert i Norge-jobb
Kasper Hjulmand overtar etter Åge Hareide (65) som dansk landslagssjef i fotball neste sommer. Det slo ned som en liten sensasjon også hos spillerne hans.
Publisert: 12 Juni 17:21
Kasper Hjulmand overtar etter Åge Hareide (65) som dansk landslagssjef i fotball neste sommer. Det slo ned som en liten sensasjon også hos spillerne hans.
– Det kom som en overraskelse for oss spillere. Vi har jo akkurat sagt farvel og god sommerferie til hverandre med god stemning etter seieren over Georgia. Nå skal vi jobbe hardt for Åge framover, sier landslagskaptein Simon Kjær til Ekstra Bladet.
Avisen B.T slapp nyheten formiddagen onsdag, og på pressekonferansen senere samme dag ble dette bekreftet av Det danske fotballforbundet (DBU). Det ble opplyst at Hareide og assisttrener Jon Dahl Tomasson er informert om avgjørelsen og at de ikke var enige i timingen.
– Det er timingen jeg reagerer på, ingen ting annet. Dette er fotballens mekanismer. Jeg kjenner dem veldig godt, sier Åge Hareide til VG.

Norge-aktuell?I samme intervju sier Hareide at det ikke er uaktuelt å overta Norges fotballherrer når Lars Lagerbäck høyst sannsynlig gir seg neste sommer.
Hareide var norsk landslagssjef fra 2003 til 2008. Han sier at «alt er aktuelt» etter 2020-EM.
– Ja, svarer han på spørsmål om det også gjelder Norge-jobben.
I fjor ledet Hareide Danmark videre fra gruppespillet i fotball-VM. Laget røk ut i åttedelsfinalen etter tap i straffesparkkonkurranse mot Kroatia, som senere tok VM-sølv.
EM neste år kan bli Hareides farvel i jobben om han ikke blir bedt om å slutte før den tid.

Sterk rekkeHareide har ledet Danmark i 36 kamper. 17 er endt med seier, 16 med uavgjort og tre med tap. Nederlagene kom tidlig i karrieren, og Danmark er ubeseiret i de siste 28 kampene.
Hjulmand ga seg som trener i Nordsjælland i mars. Det var hans andre opphold i klubben. Han har fått en kontrakt som varer fra 2020 og fram til 2024. Han får med seg Morten Wieghorst som makker.
Hjulmand var nevnt som en mulig erstatter i Rosenborg etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken sist sommer.
– Først og fremst er jeg stolt og beæret over å bli landslagstrener. Jeg hadde ikke regnet med å få muligheten nå, sa Hjulmand på pressekonferansen.

EnkeltHjulmand bekreftet på pressekonferansen at han har fått spennende tilbud fra både inn- og utland, men at valget var enkelt da DBU kom på banen.
– Dette betyr mer enn alt annet. Det kom foran både penger og Europa. Landslaget er mitt hjerteblod, sa Hjulmand.
Hjulmand skrøt av jobben Åge Hareide har lagt ned for Danmarks beste fotballmenn.
– Åge Hareide har skapt en fantastisk lagånd og et godt samhold. Det blir spennende å arbeide med dette etter at EM-sluttspillet neste år er over.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.