Onsdag 12. juni 2019
Vil ikke at KRIK-ledere skal ha homofile partnere
En referansegruppe nedsatt i KRIK anbefaler at den kristne ungdomsorganisasjonen fortsatt løfter fram ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne.
Publisert: 12 Juni 20:37
En referansegruppe nedsatt i KRIK anbefaler at den kristne ungdomsorganisasjonen fortsatt løfter fram ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne.
«Det er ekteskapet mellom mann og kvinne som er Guds gode ordning for samliv», heter det i organisasjonens spilleregler for ledere, ifølge Dagen.
Etter Kristen Idrettskontakts (KRIK) generalforsamling i 2017 ble det stilt spørsmål ved dette, siden det hindrer samboere og personer som lever i likekjønnede ekteskap å få lederoppgaver i organisasjonen.
I etterkant av generalforsamlingen ble det derfor satt ned en referansegruppe som skulle utrede konsekvensene av å åpne for homofilt samlevende ledere.
Nå har gruppen konkludert. Deres anbefaling er at spillereglene ikke bør endres.
Referansegruppen ber videre styret i ungdomsorganisasjonen se på nytt på hvordan dagens regler praktiseres, og påpeker at det er en inkonsekvent tolkning av regelverket når det kommer til ledere som er samboere uten å være gift.
– Referansegruppen har så langt jeg kan se overgitt en nyansert og velbegrunnet innstilling til styret, sier nåværende generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal til Vårt Land.
Landsstyret i den kristne ungdomsorganisasjonen skal behandle rapporten fra referansegruppa i august. Da vil det bli fattet vedtak om den omdiskuterte formuleringen.
KRIK hadde 15.000 medlemmer i 2017. Organisasjonens hovedmålgruppe er ungdom og unge voksne i aldersgruppen 13 til 26 år.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...