Onsdag 12. juni 2019
Vil ikke at KRIK-ledere skal ha homofile partnere
En referansegruppe nedsatt i KRIK anbefaler at den kristne ungdomsorganisasjonen fortsatt løfter fram ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne.
Publisert: 12 Juni 20:37
En referansegruppe nedsatt i KRIK anbefaler at den kristne ungdomsorganisasjonen fortsatt løfter fram ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne.
«Det er ekteskapet mellom mann og kvinne som er Guds gode ordning for samliv», heter det i organisasjonens spilleregler for ledere, ifølge Dagen.
Etter Kristen Idrettskontakts (KRIK) generalforsamling i 2017 ble det stilt spørsmål ved dette, siden det hindrer samboere og personer som lever i likekjønnede ekteskap å få lederoppgaver i organisasjonen.
I etterkant av generalforsamlingen ble det derfor satt ned en referansegruppe som skulle utrede konsekvensene av å åpne for homofilt samlevende ledere.
Nå har gruppen konkludert. Deres anbefaling er at spillereglene ikke bør endres.
Referansegruppen ber videre styret i ungdomsorganisasjonen se på nytt på hvordan dagens regler praktiseres, og påpeker at det er en inkonsekvent tolkning av regelverket når det kommer til ledere som er samboere uten å være gift.
– Referansegruppen har så langt jeg kan se overgitt en nyansert og velbegrunnet innstilling til styret, sier nåværende generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal til Vårt Land.
Landsstyret i den kristne ungdomsorganisasjonen skal behandle rapporten fra referansegruppa i august. Da vil det bli fattet vedtak om den omdiskuterte formuleringen.
KRIK hadde 15.000 medlemmer i 2017. Organisasjonens hovedmålgruppe er ungdom og unge voksne i aldersgruppen 13 til 26 år.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.