Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Domfellelsen av Lula da Silva skal ha vært politisk motivertBolsonaros justisminister dypt involvert

Avslører Lula-sabotasje

DEN POPULÆRE, DEN «UPARTISKE» OG DEN SEIRENDE: Lula da Silva (til venstre) var den mest populære presidentkandidaten før valget i Brasil i fjor, men ble nektet å stille. Det skyldtes en korrupsjonsdom der Sérgio Moro (i midten) var tilsynelatende upartisk dommer. Nye avsløringer vitner om at Moro, som i dag er justisminister, har gitt råd til den ene parten i saken, nemlig til påtalemyndigheten som ville ha Lula dømt. Til slutt var det høyreradikale Jair Bolsonaro, i dag Moros sjef, som gikk seirende ut av presidentvalget (høyre). FOTO: ISABELLA LANAVE / EL PAIS, MAURO PIMENTEL, SERGIO LIMA, AFP / NTB SCANPIX

BOMBE: Venstrepolitiker Lula da Silva lå an til å vinne presidentvalget i Brasil, men endte i fengsel – mens høyreradikale Jair Bolsonaro vant. Nå avsløres det at etterforskningen som felte Lula, var politisert.

Da valgkampen i verdens femte største land, Brasil, for alvor var i gang ved årsskiftet i fjor, var meningsmålingene klokkeklare: 72-åringen Luiz Inácio Lula da Silva lå desidert best an til å bli president.