Onsdag 22. mai 2019
Seks drept og over 200 såret i valguro i Indonesia
Seks personer er drept og over 200 er såret i sammenstøt mellom politi og demonstranter i kjølvannet av valgutfallet i Indonesia.
Publisert: 22 Mai 10:13
Seks personer er drept og over 200 er såret i sammenstøt mellom politi og demonstranter i kjølvannet av valgutfallet i Indonesia.
Foreløpig informasjon tyder på at de seks drepte ble skutt eller utsatt for stump vold, uttalte politisjef Tito Karnavian på en pressekonferanse onsdag.
Dødsårsaken er under etterforskning, uttalte han.
Han utelukker ikke at tredjeparter kan ha vært innblandet i opptøyene og opptrådt som provokatører.
Den tapende presidentkandidaten, tidligere general Prabowo Subianto, sa tirsdag at han ikke ville akseptere at valgkommisjon mandag erklærte sittende president Joko Widodo som vinner av valget som ble holdt 17. april. Subianto sa han ville prøve valgresultatet for domstolen. Han advarte selv om at hans påstander om valgfusk kunne resultere i opptøyer.
Flere tusen demonstranter gikk ut i gatene etter uttalelsen for å vise sin støtte til den pensjonerte generalen. Over 30.000 politifolk var plassert ut i gatene i beredskap, men de fleste markeringene var fredelig, lød de første meldingene.
Utenfor valgkommisjonens kontor oppsto det imidlertid heftige sammenstøt mellom demonstranter og politi. Demonstranter satte fyr på kjøretøy og kastet steiner mot politiet. Politiet brukte tåregass og skjøt gummikuler mot dem.
Politiet mener opptøyene var planlagt, og ikke resultat av noen spontan handling.
I kjølvannet av opptøyene besluttet myndighetene onsdag å blokkere tilgangen til sosiale medier i enkelte områder, uten å spesifisere hvilke.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.