Onsdag 22. mai 2019
Indonesisk politi oppløste valgdemonstrasjoner med tåregass
Politiet i Indonesia måtte bruke tåregass for å løse opp demonstrasjoner etter at resultatet av presidentvalget i april ble gjort kjent tirsdag.
Publisert: 22 Mai 03:20
Politiet i Indonesia måtte bruke tåregass for å løse opp demonstrasjoner etter at resultatet av presidentvalget i april ble gjort kjent tirsdag.
Den tapende presidentkandidaten, tidligere general Prabowo Subianto sa tirsdag at han ikke ville akseptere at utfallet fra landets valgkommisjon slo fast at sittende president Joko Widodo hadde vunnet valget som ble holdt 17. april. Subianto sa han ville prøve valgresultatet for domstolen og advarte om at hans påstander om valgfusk kunne resultere i opptøyer.
Flere tusen demonstranter demonstrerte etter uttalelsen for å vise sin støtte til den pensjonerte generalen. Over 30.000 politifolk var plassert ut i gatene i beredskap, men de fleste markeringene endte fredelig. Politiet avfyrte imidlertid tåregass mot noen demonstranter som ikke ville flytte seg etter ordre. Det ble også kastet gjenstander og fyrverkeri mot ordensmakten.
Det har også vært spenning i Jakarta etter at flere islamister med tilknytning til IS ble pågrepet i forrige uke, etter at det ble avdekket planer om å bombe demonstrasjoner som kunne oppstå i etterkant av valget.
(©NTB)
Fredag 21. juni 2019
JUBLER: Nytt ­ambisiøst klimamål feires av de røde partiene i Danmark. Men stemningen i regjeringsforhandlingene er laber.
Fredag 21. juni 2019
Mens nyhetsreportere var opptatt av selve hendelses­forløpet, ga kulturjournalistikken et mer fortolkende og nyansert perspektiv på Paris-terroren i 2015, viser svensk rapport.
Fredag 21. juni 2019
• Bompengeopprøret er en ulykke for Ap – som om partiet ikke hadde nok av bekymringer fra før. Klassekampens Oslo-måling i går viste at skepsisen mot bommene er størst i de områdene der Ap tradisjonelt har stått sterkest. Både...
Fredag 21. juni 2019
SVINERI: Avsløringene av dyremis­handling ved norske grisefarmer gir en unik sjanse til å mobilisere for en ny kurs, mener Svenn Arne Lie. – I stedet kaster bondelederne bøndene under bussen, sier han.
Torsdag 20. juni 2019
• Den siste uka har norsk offentlighet vært preget av den forsøksvise uttransporteringen av familien Abbasi, som består av mor Atefa Rezaie og de tre søsknene Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16). De ble først flydd til Istanbul i påvente...
Torsdag 20. juni 2019
NFFO-leder Arne Vestbø mener det er greit at forfattere forhandler fram høyere royalty på egne vegne. – Selvskudd fra foreningen, hevder sakprosaforfatter.
Torsdag 20. juni 2019
MÅLING: 7 av 10 på Stovner er svært negative til den nye bomringen i Oslo. Innvandrerbutikkene i sentrum frykter å miste kunder.
Torsdag 20. juni 2019
VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.