Onsdag 22. mai 2019
Maria Thorisdottir til VM med fulladede batterier
Maria Thorisdottir er frisk etter skaden som kostet henne det meste av sesongen, men reiser til VM med lite kamptrening. Energioverskudd skal gjøre opp for det.
Publisert: 22 Mai 06:00
Maria Thorisdottir er frisk etter skaden som kostet henne det meste av sesongen, men reiser til VM med lite kamptrening. Energioverskudd skal gjøre opp for det.
– Jeg og Maren (Mjelde) snakket om det, at vi har vært lenge ute, men at vi har fått ladet batteriene og har ganske mye inne som vi har lyst til å få ut. Vi prøver å se det positive i det vi har vært gjennom. Nå er vi veldig klare begge to, sier hun til NTB.
De to Chelsea-spillerne er viktige for landslaget, men begge var på sidelinjen i måned etter måned gjennom vinteren. Mjelde var på banen igjen før makkeren, som først i sesongens to siste kamper fikk spilletid for klubblaget.
– Jeg var klar igjen i april, men da ventet tre semifinaler på rekke og rad, og det var ikke kamper jeg forventet å spille etter å ha vært ute i seks måneder. Jeg er glad for de minuttene jeg fikk i de to siste kampene, og så har jeg trent godt lenge nå, sier datteren til håndballens landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Alvorlig smellThorisdottir pådro seg hjernerystelse i oktober.
– Jeg skjønte da jeg fikk smellen at den ville sitte i en stund. Jeg har hatt hjernerystelse før, og forrige gang var jeg ute tre måneder. Jeg så for meg noe av det samme, men det tok dobbelt så lang tid, sier hun.
– Med en slik skade må man ta en dag av gangen. Du tror du er frisk, men så viser det seg at du ikke er det likevel. Du vet at dagen vil komme da du er god igjen, men vet ikke når det skjer. Det var en frustrerende periode.
Hodeskader skal man ta på alvor, og det føler Thorisdottir at hun gjorde.
– Jeg har fått en del erfaring med hjernerystelse og har lært mye om det, så jeg må kunne si at jeg er blitt sterk i hodet på den fronten. Jeg var veldig tålmodig, sier hun.

God hverdagFor landslaget var hun tilbake på banen mot New Zealand i april, mens hennes comeback i Chelsea-drakt kom med 90 minutter i 8-0-seieren over Yeovil i nest siste serierunde 7. mai. Noen dager senere spilte hun et kvarter i 3-2-seieren over Reading som avsluttet sesongen.
De kampene er alt hun har å vise til siden oktober i fjor, men hun ser likevel optimistisk på utsikten til å prestere i VM-sluttspillet.
– Jeg har trent for fullt i tre måneder nå. Det er ekstremt mye spill på treningene i Chelsea, og jeg spiller med de beste i verden. Treningshverdagen min er veldig bra, sier hun.
Mens mange spillere kommer til VM slitne etter en lang sesong, er Thorisdottirs batterier klare til å levere energi langt ut i sommeren.

(©NTB)
Torsdag 20. juni 2019
• Den siste uka har norsk offentlighet vært preget av den forsøksvise uttransporteringen av familien Abbasi, som består av mor Atefa Rezaie og de tre søsknene Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16). De ble først flydd til Istanbul i påvente...
Torsdag 20. juni 2019
NFFO-leder Arne Vestbø mener det er greit at forfattere forhandler fram høyere royalty på egne vegne. – Selvskudd fra foreningen, hevder sakprosaforfatter.
Torsdag 20. juni 2019
MÅLING: 7 av 10 på Stovner er svært negative til den nye bomringen i Oslo. Innvandrerbutikkene i sentrum frykter å miste kunder.
Torsdag 20. juni 2019
VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...