Onsdag 22. mai 2019
Boksing beholder plassen på OL-programmet, men IOC vil utestenge AIBA
IOC-styret anbefaler at boksing beholder sin plass på OL-programmet i Tokyo-lekene neste år, men at det internasjonale bokseforbundet (AIBA) suspenderes.
Publisert: 22 Mai 18:22
IOC-styret anbefaler at boksing beholder sin plass på OL-programmet i Tokyo-lekene neste år, men at det internasjonale bokseforbundet (AIBA) suspenderes.
Anbefalingen må godkjennes av IOC i plenum under møtet i Lausanne 24.-26. juni. Dersom det vedtas, får ikke AIBA arrangere verken kvalifiseringsturneringer til OL eller være del av gjennomføringen av selve bokseturneringen i sommerlekene.
Styrets vedtak er basert på anbefalinger fra en granskingskomité under ledelse av IOC-styremedlem Nenad Lalovic, heter det i en uttalelse fra den internasjonale olympiske komité. Komiteen ble nedsatt i november i fjor som følge av alvorlige bekymringer om økonomi, ledelse, etikk og dømming i AIBA.
Ifølge IOC har det ikke vært tilfredsstillende utvikling på disse områder.
Etter «grundige diskusjoner» anbefaler IOC-styret at boksing beholder plassen på OL-programmet, men bokseturneringen og alle kvalifiseringsstevner skal arrangeres under retningslinjer fra IOC.
– Dagens avgjørelse ble fattet i utøvernes og sportens interesse. Vi vil sørge for at utøverne kan leve drømmen og delta i Tokyo-OL samtidig som AIBA må tåle de nødvendige konsekvenser som følge av granskingskomiteens anbefalinger. Samtidig gir vi dem en vei tilbake fra suspensjonen, men det forutsetter grunnleggende endringer, sier IOC-president Thomas Bach.
Antall deltakere i boksing skal fortsatt være 286, og det skal være åtte vektklasser for menn og fem for kvinner. Dette er tidligere godkjent av IOC og er et steg mot likestilling ettersom det både i 2012 og 2016 var 10 klasser for menn og tre for kvinner.
IOC-styret opprettet en arbeidsgruppe under ledelse av Morinari Watanabe som skal sørge for avvikling av kvalifiseringsturneringer i boksing i tiden januar til mai 2020 og av selve OL-turneringen. Gruppen skal også definere vektklasser og utarbeide øvrige retningslinjer.
AIBAs status skal tas opp til ny diskusjon etter OL.

(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.