Onsdag 22. mai 2019
Boksing beholder plassen på OL-programmet, men IOC vil utestenge AIBA
IOC-styret anbefaler at boksing beholder sin plass på OL-programmet i Tokyo-lekene neste år, men at det internasjonale bokseforbundet (AIBA) suspenderes.
Publisert: 22 Mai 18:22
IOC-styret anbefaler at boksing beholder sin plass på OL-programmet i Tokyo-lekene neste år, men at det internasjonale bokseforbundet (AIBA) suspenderes.
Anbefalingen må godkjennes av IOC i plenum under møtet i Lausanne 24.-26. juni. Dersom det vedtas, får ikke AIBA arrangere verken kvalifiseringsturneringer til OL eller være del av gjennomføringen av selve bokseturneringen i sommerlekene.
Styrets vedtak er basert på anbefalinger fra en granskingskomité under ledelse av IOC-styremedlem Nenad Lalovic, heter det i en uttalelse fra den internasjonale olympiske komité. Komiteen ble nedsatt i november i fjor som følge av alvorlige bekymringer om økonomi, ledelse, etikk og dømming i AIBA.
Ifølge IOC har det ikke vært tilfredsstillende utvikling på disse områder.
Etter «grundige diskusjoner» anbefaler IOC-styret at boksing beholder plassen på OL-programmet, men bokseturneringen og alle kvalifiseringsstevner skal arrangeres under retningslinjer fra IOC.
– Dagens avgjørelse ble fattet i utøvernes og sportens interesse. Vi vil sørge for at utøverne kan leve drømmen og delta i Tokyo-OL samtidig som AIBA må tåle de nødvendige konsekvenser som følge av granskingskomiteens anbefalinger. Samtidig gir vi dem en vei tilbake fra suspensjonen, men det forutsetter grunnleggende endringer, sier IOC-president Thomas Bach.
Antall deltakere i boksing skal fortsatt være 286, og det skal være åtte vektklasser for menn og fem for kvinner. Dette er tidligere godkjent av IOC og er et steg mot likestilling ettersom det både i 2012 og 2016 var 10 klasser for menn og tre for kvinner.
IOC-styret opprettet en arbeidsgruppe under ledelse av Morinari Watanabe som skal sørge for avvikling av kvalifiseringsturneringer i boksing i tiden januar til mai 2020 og av selve OL-turneringen. Gruppen skal også definere vektklasser og utarbeide øvrige retningslinjer.
AIBAs status skal tas opp til ny diskusjon etter OL.

(©NTB)
Torsdag 20. juni 2019
• Den siste uka har norsk offentlighet vært preget av den forsøksvise uttransporteringen av familien Abbasi, som består av mor Atefa Rezaie og de tre søsknene Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16). De ble først flydd til Istanbul i påvente...
Torsdag 20. juni 2019
NFFO-leder Arne Vestbø mener det er greit at forfattere forhandler fram høyere royalty på egne vegne. – Selvskudd fra foreningen, hevder sakprosaforfatter.
Torsdag 20. juni 2019
MÅLING: 7 av 10 på Stovner er svært negative til den nye bomringen i Oslo. Innvandrerbutikkene i sentrum frykter å miste kunder.
Torsdag 20. juni 2019
VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...