Tirsdag 21. mai 2019
Ødegaard i kjempeslag, scoring og målgivende for Vitesse
Martin Ødegaard skjøt Vitesse i ledelsen og på vei til 3-1-seier over Groningen tirsdag. Så fikset han to målgivende pasninger.
Publisert: 21 Mai 22:38
Martin Ødegaard skjøt Vitesse i ledelsen og på vei til 3-1-seier over Groningen tirsdag. Så fikset han to målgivende pasninger.
Kampen var del av den nederlandsk europaligakvalifiseringens første runde. Vitesse tapte 1-2 borte, men var klart best i returen helt til Groningen reduserte til 3-1 etter 82 minutter.
Derfra ble det spenning, men Vitesse holdt unna og gikk videre med 4-3.
Ødegaard scoret etter bare vel to minutters spill. Hjemmelaget fikk til et flott angrep. Tim Matavz scoret så både etter 28 og 31 minutter. Begge gangene var Ødegaard mannen bak forarbeidet. De var pene begge to.
Den norske 20-åringen bygger stadig opp sitt rykte i Nederland. Han har flere ganger blitt koblet til Ajax, enten på utlån fra Real Madrid eller ved et rent salg.
I juni skal Ødegaard spille to EM-kvalkamper mot Romania og Færøyene.
Det er ventet at Ødegaard hentes tilbake av Real Madrid etter en kort sommerferie. Ifølge spanske fotballkjennere får han sjansen til å vise seg fram på flere økter før trener Zinédine Zidane avgjør hva han vil med nordmannen.
Den velinformerte sportsavisen Marca har skrevet at han ikke selges, men leies ut i ytterligere en sesong. Ødegaard skal ha en kontrakt med Real som løper til sommeren 2012.
I en annen kamp tirsdag slo Utrecht Heracles 3-0 og 5-0 sammenlagt.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.