Tirsdag 21. mai 2019
Ødegaard i kjempeslag, scoring og målgivende for Vitesse
Martin Ødegaard skjøt Vitesse i ledelsen og på vei til 3-1-seier over Groningen tirsdag. Så fikset han to målgivende pasninger.
Publisert: 21 Mai 22:38
Martin Ødegaard skjøt Vitesse i ledelsen og på vei til 3-1-seier over Groningen tirsdag. Så fikset han to målgivende pasninger.
Kampen var del av den nederlandsk europaligakvalifiseringens første runde. Vitesse tapte 1-2 borte, men var klart best i returen helt til Groningen reduserte til 3-1 etter 82 minutter.
Derfra ble det spenning, men Vitesse holdt unna og gikk videre med 4-3.
Ødegaard scoret etter bare vel to minutters spill. Hjemmelaget fikk til et flott angrep. Tim Matavz scoret så både etter 28 og 31 minutter. Begge gangene var Ødegaard mannen bak forarbeidet. De var pene begge to.
Den norske 20-åringen bygger stadig opp sitt rykte i Nederland. Han har flere ganger blitt koblet til Ajax, enten på utlån fra Real Madrid eller ved et rent salg.
I juni skal Ødegaard spille to EM-kvalkamper mot Romania og Færøyene.
Det er ventet at Ødegaard hentes tilbake av Real Madrid etter en kort sommerferie. Ifølge spanske fotballkjennere får han sjansen til å vise seg fram på flere økter før trener Zinédine Zidane avgjør hva han vil med nordmannen.
Den velinformerte sportsavisen Marca har skrevet at han ikke selges, men leies ut i ytterligere en sesong. Ødegaard skal ha en kontrakt med Real som løper til sommeren 2012.
I en annen kamp tirsdag slo Utrecht Heracles 3-0 og 5-0 sammenlagt.
(©NTB)
Torsdag 20. juni 2019
• Den siste uka har norsk offentlighet vært preget av den forsøksvise uttransporteringen av familien Abbasi, som består av mor Atefa Rezaie og de tre søsknene Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16). De ble først flydd til Istanbul i påvente...
Torsdag 20. juni 2019
NFFO-leder Arne Vestbø mener det er greit at forfattere forhandler fram høyere royalty på egne vegne. – Selvskudd fra foreningen, hevder sakprosaforfatter.
Torsdag 20. juni 2019
MÅLING: 7 av 10 på Stovner er svært negative til den nye bomringen i Oslo. Innvandrerbutikkene i sentrum frykter å miste kunder.
Torsdag 20. juni 2019
VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...