Mandag 20. mai 2019
Tyskland brukte 23 milliarder euro på flyktninginnsats i fjor
Tyskland brukte i alt 23 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder kroner, på innsatsen for flyktninger og asylsøkere i 2018.
Publisert: 20 Mai 21:42
Tyskland brukte i alt 23 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder kroner, på innsatsen for flyktninger og asylsøkere i 2018.
Beløpet dekker både utgifter til integrering i Tyskland og utgifter til å bekjempe årsakene til migrasjon i andre land, viser et dokument fra regjeringen som Reuters har fått tilgang til.
Det er en økning fra året før på 11 prosent og er det høyeste noensinne.
Statsminister Angela Merkel har ofte forsvart sin beslutning om å åpne grensene i 2015 for hundretusener av flyktninger.
Beslutningen er sterkt kritisert av høyresiden og har gitt det nasjonalistiske partiet AfD et kraftig oppsving. Andre mener at beslutningen var en genistrek som bidrar til å avhjelpe en framtidig krise i landet med stor mangel på arbeidskraft.
Merkel har imidlertid lovet å forebygge lignende situasjoner ved å hjelpe i nærområdene til konfliktrammede land. Regjeringen har brukt 7,9 milliarder euro på tiltak for å holde migranter ute av EU og forbedre levekårene i nærområdene.
Det er hovedsakelig delstatene som har ansvar for å huse og integrere flyktningene fra land som Syria, Irak og Afghanistan, og de har fått 7,5 milliarder euro fra regjeringen i 2018.
Alice Weidel, som er gruppeleder for AfD i Forbundsdagen, kritiserer de store utgiftene.
– Dette er en dyr velkomstfest som går ut over våre borgere, sier hun.
(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.