Mandag 20. mai 2019
Tyskland brukte 23 milliarder euro på flyktninginnsats i fjor
Tyskland brukte i alt 23 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder kroner, på innsatsen for flyktninger og asylsøkere i 2018.
Publisert: 20 Mai 21:42
Tyskland brukte i alt 23 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder kroner, på innsatsen for flyktninger og asylsøkere i 2018.
Beløpet dekker både utgifter til integrering i Tyskland og utgifter til å bekjempe årsakene til migrasjon i andre land, viser et dokument fra regjeringen som Reuters har fått tilgang til.
Det er en økning fra året før på 11 prosent og er det høyeste noensinne.
Statsminister Angela Merkel har ofte forsvart sin beslutning om å åpne grensene i 2015 for hundretusener av flyktninger.
Beslutningen er sterkt kritisert av høyresiden og har gitt det nasjonalistiske partiet AfD et kraftig oppsving. Andre mener at beslutningen var en genistrek som bidrar til å avhjelpe en framtidig krise i landet med stor mangel på arbeidskraft.
Merkel har imidlertid lovet å forebygge lignende situasjoner ved å hjelpe i nærområdene til konfliktrammede land. Regjeringen har brukt 7,9 milliarder euro på tiltak for å holde migranter ute av EU og forbedre levekårene i nærområdene.
Det er hovedsakelig delstatene som har ansvar for å huse og integrere flyktningene fra land som Syria, Irak og Afghanistan, og de har fått 7,5 milliarder euro fra regjeringen i 2018.
Alice Weidel, som er gruppeleder for AfD i Forbundsdagen, kritiserer de store utgiftene.
– Dette er en dyr velkomstfest som går ut over våre borgere, sier hun.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.