Mandag 20. mai 2019
Mexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika
Mexicos president Andrés Manuel López Obrador mener en utviklingsplan for Mellom-Amerika er den beste måten å bremse flyktningstrømmen til USA på.
Publisert: 20 Mai 21:48
Mexicos president Andrés Manuel López Obrador mener en utviklingsplan for Mellom-Amerika er den beste måten å bremse flyktningstrømmen til USA på.
López Obrador la mandag fram en plan utarbeidet av FNs økonomiske kommisjon for Latin-Amerika og Karibia som han håper kan få støtte fra USA.
Kommisjonen har arbeidet med planen mens strømmen av flyktninger fra Guatemala, Honduras og El Salvador gjennom Mexico har eksplodert.
Planen omfatter blant annet bedre håndtering av flyktningstrømmen, bedringer i energinettverkene, bedre forhold for handel mellom landene, støtte til småbedrifter, tryggere skoler for en halv million mellomamerikanske barn og kamp mot korrupsjon.
Planen tar sikte på at landene i Mellom-Amerika setter 25 prosent av sitt BNP inn i utvikling. Den skal legges fram for Kongressen i USA, president Donald Trump, EU og andre land og internasjonale organisasjoner for å få dem involvert.
López Obrador understreket at Mexico ikke lenger ønsker å samarbeide med USA om krassere virkemidler. Blant annet avviste han Mérida-initiativet, som ble lansert i 2008 for å styrke militært samarbeid mot narkovold på begge sider av grensa.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.