Mandag 20. mai 2019
Rasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt
Hundrevis av sinte libanesere, flere av dem pensjonerte sikkerhetsfolk, forsøkte mandag å storme regjeringsbyggene i Beirut i protest mot store budsjettkutt.
Publisert: 20 Mai 21:43
Hundrevis av sinte libanesere, flere av dem pensjonerte sikkerhetsfolk, forsøkte mandag å storme regjeringsbyggene i Beirut i protest mot store budsjettkutt.
Demonstrasjonen foregikk samtidig som regjeringen satt og diskuterte hvilke budsjettkutt som trengs for at landet skal få tilgang til 11 milliarder dollar i støtte fra utlandet.
Budsjettkuttene har utløst en storm av sinne og frustrasjon blant vanlige libanesere ettersom lekkasjer tyder på at regjeringen vil kutte i offentlige lønninger, pensjoner og andre velferds- og trygdeordninger.
Mens regjeringen fortsatte å diskutere bak lukkede dører, ropte folkemengden utenfor «tyver, tyver», satte fyr på bildekk og forsøkte å bryte gjennom rekkene av politifolk som var sendt ut for å beskytte bygningen.
Noen av demonstrantene greide å ta seg gjennom piggtråd, mens sikkerhetsstyrker tok i bruk vannkanoner for å drive dem tilbake.
Statsminister Saad Hariri håper å sende et budsjettforslag til nasjonalforsamlingen i løpet av uken. Budsjettet er ventet å bli det mest sparsommelige i libanesisk historie.


(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.