Mandag 20. mai 2019
Mann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer
En mann som klatret i Eiffeltårnet i hele seks timer før redningspersonell fikk fatt i ham, førte mandag til at mange turister ikke fikk oppleve monumentet.
Publisert: 20 Mai 23:58
En mann som klatret i Eiffeltårnet i hele seks timer før redningspersonell fikk fatt i ham, førte mandag til at mange turister ikke fikk oppleve monumentet.
Den ulovlige klatringen førte til at hele det 324 meter høye monumentet ble evakuert. Tirsdag morgen vil det imidlertid åpne som normalt.
Mannen, som foreløpig ikke er identifisert, skal ha blitt «snakket ned» av brannfolk som firte seg ned til mannen fra tredje etasje.
Politiet opplyste tidligere på dagen at selv om de hadde opprettet kontakt med klatreren, så kjente de ikke motivet hans.
Eiffeltårnet har flere ganger tiltrukket seg friklatrere og fallskjermhoppere. Men politiet har også måttet rykke ut for å avverge selvmordsforsøk.
I oktober 2017 hadde en ung mann klatret ut på en av bjelkene og truet med å hoppe før politiet greide å overtale ham til å komme tilbake.
I 2012 greide en britisk klatrer å klatre helt til toppen før han falt i døden.
I 2005 omkom en norsk basehopper da han natt til 17. mai forsøkte å hoppe i fallskjerm fra Eiffeltårnet.
(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.