Mandag 20. mai 2019
Anti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune
Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) topper meningsmålingen i nye Alver kommune. Det er første gang partiet er størst i en kommune.
Publisert: 20 Mai 22:10
Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) topper meningsmålingen i nye Alver kommune. Det er første gang partiet er størst i en kommune.
FNB har 18,5 prosents oppslutning i nye Alver kommune ifølge partibarometeret som Respons Analyse har lagt for Bergens Tidende og Strilen.
– Dette er første gang FNB er målt størst i en kommune. Vi lever i nuet og må få lov til å glede oss over det. Så vet vi at det er lenge til valget. Men jeg tror vi kan bli enda større, sier partiets førstekandidat Morten Klementsen i den nye kommunen til BT.
Oppslutningen ville gitt partiet ni representanter i kommunestyret. Like bak følger Arbeiderpartiet med oppslutning på 18 prosent, Høyre med 17,7 prosent og Senterpartiet med 17,5 prosent.
Alver kommune dannes ved sammenslåingen av Lindås, Radøy og Meland ved nyttår. Innbyggertallet blir på nærmere 30.000.
Resten av stemmene fordeler seg slik:
Rødt: 1,5 prosent
SV: 3,4
MDG: 2,3
V: 1,6
KrF: 11
Frp: 8,4
Andre: 0,2 prosent.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.