Mandag 20. mai 2019
Anti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune
Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) topper meningsmålingen i nye Alver kommune. Det er første gang partiet er størst i en kommune.
Publisert: 20 Mai 22:10
Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) topper meningsmålingen i nye Alver kommune. Det er første gang partiet er størst i en kommune.
FNB har 18,5 prosents oppslutning i nye Alver kommune ifølge partibarometeret som Respons Analyse har lagt for Bergens Tidende og Strilen.
– Dette er første gang FNB er målt størst i en kommune. Vi lever i nuet og må få lov til å glede oss over det. Så vet vi at det er lenge til valget. Men jeg tror vi kan bli enda større, sier partiets førstekandidat Morten Klementsen i den nye kommunen til BT.
Oppslutningen ville gitt partiet ni representanter i kommunestyret. Like bak følger Arbeiderpartiet med oppslutning på 18 prosent, Høyre med 17,7 prosent og Senterpartiet med 17,5 prosent.
Alver kommune dannes ved sammenslåingen av Lindås, Radøy og Meland ved nyttår. Innbyggertallet blir på nærmere 30.000.
Resten av stemmene fordeler seg slik:
Rødt: 1,5 prosent
SV: 3,4
MDG: 2,3
V: 1,6
KrF: 11
Frp: 8,4
Andre: 0,2 prosent.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.