Fredag 17. mai 2019
Kyrgios-utbrudd til snaut 450.000 kroner: – Han fikk som fortjent
Casper Ruud mener at australske Nick Kyrgios gikk langt over streken i Roma-kampen. Han vil ha tennisrebellen utestengt. Kyrgios taper nær 450.000 kroner.
Publisert: 17 Mai 13:31
Casper Ruud mener at australske Nick Kyrgios gikk langt over streken i Roma-kampen. Han vil ha tennisrebellen utestengt. Kyrgios taper nær 450.000 kroner.
Det er avisen New York Times som melder at opptrinnet ute på banen nå koster ham dyrt. Totalt blir regningen på vel 440.000 kroner etter at han kort etter kampen ble fratatt opptjente premiepenger (245.000) fra kampene i Roma.
Han er også bøtelagt med 195.000 kroner av tennisforbundet ATP.
Avslutningen på torsdagens 2. rundekamp i Masters-turneringen i den italienske hovedstaden ble spesiell. Kyrgios ble disket etter at han lot aggresjonen og frustrasjonen ta overhånd.
Australieren hadde allerede fått poengstraff for krangling med dommeren da han i starten av sett nummer tre hamret racketen i bakken og fulgte opp med å slynge en stol inn på banen.
Kyrgios ble så diskvalifisert fra kampen og forlot arenaen.
– Jeg fikk ikke med meg alle detaljene, men han ble diskvalifisert, og jeg synes ikke det var noe særlig bra oppførsel fra hans side. Jeg synes at han fikk som fortjent da han ble disket, sier Ruud til NTB.
Nordmannen gikk til tredje runde som følge av diskvalifikasjonen. Der måtte han gi tapt for verdensstjernen Juan Martin del Potro med 4-6, 4-6. Ruud ga samtidig spanjolen motstand.

Vil ha utestengelseDa Ruud møtte mediene i etterkant av kampen måtte han samtidig svare på nye spørsmål om Kyrgios.
– Han ble bare sintere og sintere. Han gjør akkurat hva han føler for å gjøre. Han fikk som fortjent, sa Ruud ifølge nyhetsbyrået AP.
20-åringen røpet videre at oppførselen til Kyrgios er et tema blant mange spillere i miljøet.
– Det virker ikke som noe får ham til endre seg nå om dagen. ATP bør gjøre noe … Jeg er ikke den eneste som mener han bør bli suspendert i minst et halvt år, sa han ifølge AP.
Kyrgios er en tennisrebell som flere ganger tidligere har slitt med å oppføre seg på banen. I 2015 møtte han Stan Wawrinka og havnet i overskriftene for å ha kommet med kontroversielle uttalelser underveis i kampen.
Episoden endte med at Kyrgios ble utestengt fra tennisen i 28 dager, samt ilagt en klekkelig bot. Torsdag fulgte han opp med et nytt negativt kapittel.

Ble straffetATP-ledelsen opplyste torsdag at australieren denne gangen vil miste de 33.635 amerikanske dollarene han fikk i premiepenger i Roma. I tillegg trekkes han 45 rankingpoeng.
Ytterligere reaksjoner kan også komme etter at undersøkelsene rundt torsdagens Ruud-kamp er avsluttet.
På bildedelingstjenesten Instagram framsto Kyrgios som en angrende synder torsdag kveld.
– En mildt sagt innholdsrik dag. Følelsene tok overhånd, og jeg ønsker bare å si at atmosfæren var helt vill der ute i dag. Bare supersynd at det endte med tap. Beklager Roma, sees igjen, kanskje, skrev han.

(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.