Fredag 17. mai 2019
Kyrgios-utbrudd til snaut 450.000 kroner: – Han fikk som fortjent
Casper Ruud mener at australske Nick Kyrgios gikk langt over streken i Roma-kampen. Han vil ha tennisrebellen utestengt. Kyrgios taper nær 450.000 kroner.
Publisert: 17 Mai 13:31
Casper Ruud mener at australske Nick Kyrgios gikk langt over streken i Roma-kampen. Han vil ha tennisrebellen utestengt. Kyrgios taper nær 450.000 kroner.
Det er avisen New York Times som melder at opptrinnet ute på banen nå koster ham dyrt. Totalt blir regningen på vel 440.000 kroner etter at han kort etter kampen ble fratatt opptjente premiepenger (245.000) fra kampene i Roma.
Han er også bøtelagt med 195.000 kroner av tennisforbundet ATP.
Avslutningen på torsdagens 2. rundekamp i Masters-turneringen i den italienske hovedstaden ble spesiell. Kyrgios ble disket etter at han lot aggresjonen og frustrasjonen ta overhånd.
Australieren hadde allerede fått poengstraff for krangling med dommeren da han i starten av sett nummer tre hamret racketen i bakken og fulgte opp med å slynge en stol inn på banen.
Kyrgios ble så diskvalifisert fra kampen og forlot arenaen.
– Jeg fikk ikke med meg alle detaljene, men han ble diskvalifisert, og jeg synes ikke det var noe særlig bra oppførsel fra hans side. Jeg synes at han fikk som fortjent da han ble disket, sier Ruud til NTB.
Nordmannen gikk til tredje runde som følge av diskvalifikasjonen. Der måtte han gi tapt for verdensstjernen Juan Martin del Potro med 4-6, 4-6. Ruud ga samtidig spanjolen motstand.

Vil ha utestengelseDa Ruud møtte mediene i etterkant av kampen måtte han samtidig svare på nye spørsmål om Kyrgios.
– Han ble bare sintere og sintere. Han gjør akkurat hva han føler for å gjøre. Han fikk som fortjent, sa Ruud ifølge nyhetsbyrået AP.
20-åringen røpet videre at oppførselen til Kyrgios er et tema blant mange spillere i miljøet.
– Det virker ikke som noe får ham til endre seg nå om dagen. ATP bør gjøre noe … Jeg er ikke den eneste som mener han bør bli suspendert i minst et halvt år, sa han ifølge AP.
Kyrgios er en tennisrebell som flere ganger tidligere har slitt med å oppføre seg på banen. I 2015 møtte han Stan Wawrinka og havnet i overskriftene for å ha kommet med kontroversielle uttalelser underveis i kampen.
Episoden endte med at Kyrgios ble utestengt fra tennisen i 28 dager, samt ilagt en klekkelig bot. Torsdag fulgte han opp med et nytt negativt kapittel.

Ble straffetATP-ledelsen opplyste torsdag at australieren denne gangen vil miste de 33.635 amerikanske dollarene han fikk i premiepenger i Roma. I tillegg trekkes han 45 rankingpoeng.
Ytterligere reaksjoner kan også komme etter at undersøkelsene rundt torsdagens Ruud-kamp er avsluttet.
På bildedelingstjenesten Instagram framsto Kyrgios som en angrende synder torsdag kveld.
– En mildt sagt innholdsrik dag. Følelsene tok overhånd, og jeg ønsker bare å si at atmosfæren var helt vill der ute i dag. Bare supersynd at det endte med tap. Beklager Roma, sees igjen, kanskje, skrev han.

(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.