Torsdag 16. mai 2019
Fem døde da bygning raste sammen i Shanghai
Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai.
Publisert: 16 Mai 12:33
Minst fem mennesker er funnet døde etter at et to etasjer høyt næringsbygg raste sammen i Shanghai.
Minst 20 mennesker ble fanget i ruinene i sentrum av Shanghai etter at bygningen raste sammen torsdag formiddag. Bygget var i ferd med å renoveres, og flesteparten av dem som var til stede var bygningsarbeidere.
Kinesiske myndigheter opplyste raskt at 19 mennesker var reddet ut. Senere opplyste de at fem av dem var døde.
Bilder publisert i sosiale medier av Kinas krisedepartement viser redningsarbeidere som henter ut bygningsarbeidere dekket av blod og støv. Næringsbygget har tidligere vært brukt som utsalgssted for Mercedes-Benz-biler.
En lokal innbygger sier til AFP at hun lå og sov da bygningen raste sammen. Hun sier hun våknet av det som kjentes ut som et jordskjelv.
– Jeg trodde først det var en eksplosjon, sier hun.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.