Torsdag 16. mai 2019
New York-ordfører vil utfordre Trump i 2020
New Yorks ordfører Bill de Blasio melder seg på i kampen om å bli Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2020.
Publisert: 16 Mai 13:29
New Yorks ordfører Bill de Blasio melder seg på i kampen om å bli Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2020.
De Blasio kunngjorde sitt kandidatur i en kampanjevideo tidlig tirsdag morgen lokal tid.
Han tegner seg på en allerede lang liste over kandidater i det demokratiske partiet som vil utfordre president Donald Trump i presidentvalget i 2020.
Men det kan bli vanskelig for de Blasio, som selv er på venstresiden, å skille seg ut i et felt som allerede er fullt av kandidater som ligger til venstre i partiet, ikke minst Bernie Sanders og Elizabeth Warren.
Han vil også oppleve skepsis på hjemmebane. Selv om han er populær i New York viser en måling som nylig er gjort at 76 prosent av newyorkerne mener at han ikke bør stille som presidentkandidat.

Kamp mot ulikhetSlike målinger avviser 58 år gamle de Blasio. Han tror at hans budskap om å bekjempe økonomisk ulikhet vil vekke gjenklang blant vanlige amerikanere.
– Det er massevis av penger i verden. Det er massevis av penger i dette landet. Problemet er at de er i feil hender, sier han i begynnelsen av presentasjonsvideoen.
De Blasio kan blant annet vise til at han har sørget for en kraftig utvidelse av tilgangen til barnehage og at han har begrenset politimetoder som regnes for å være diskriminerende. Samtidig er voldelig kriminalitet kraftig redusert i New York.

Liten entusiasmeMen han har også opparbeidet seg et rykte som en som lett tråkker i baret, og hans første møter med velgere i delstater som er tidlig ute i primærvalgkampen, er ikke møtt med særlig entusiasme. På ett møte i New Hampshire var det bare seks tilhørere.
Til sammen 24 demokrater meldt seg på som kandidater til presidentvalget neste år. Den siste var guvernøren i Montana, Steve Bullock.
Selv om han ikke skulle lykkes i å bli Demokratenes presidentkandidat, kan forsøket bli belønnet med en stilling i administrasjonen til en eventuell demokratisk president. Han er gjenvalgt én gang som borgermester i New York og har ikke adgang til å stille igjen.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.