Torsdag 16. mai 2019
Jeff Koons setter salgsrekord for levende kunstnere
Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons ble onsdag solgt for mer enn 785 millioner kroner. Det er ny salgsrekord for en levende kunstner.
Publisert: 16 Mai 02:34
Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons ble onsdag solgt for mer enn 785 millioner kroner. Det er ny salgsrekord for en levende kunstner.
Koons metallskulpturer har ifølge New York Times nå blitt de ultimate samlerobjektene for verdens milliardærer. De ble til da samtidskunsten hadde sine storhetsdager på 1980- og 1990-tallet.
Den skinnende kaninen i rustfritt stål fra 1986 ble inspirert av en oppblåsbar barneleke.
Prisen oppnådd på auksjonshuset Christie’s i New York onsdag ligger langt over den estimerte minsteprisen på 50 millioner dollar. Med 91,1 millioner dollar innkassert var det også høyere enn forrige rekord for pris oppnådd for et kunstverk av en kunstner som fremdeles er i live.
Den forrige rekorden ble satt i november i fjor, da maleriet «Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)» av David Hockney fra 1972 gikk under hammeren for 90,2 millioner dollar, også det hos Christie's.


(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.