Torsdag 16. mai 2019
Flygelederstreik stenger belgisk luftrom
Grunnet en flygelederstreik er alt sivilt luftrom i Belgia stengt fram til klokken 13 torsdag. Alle flygninger til og fra landet blir påvirket.
Publisert: 16 Mai 10:43
Grunnet en flygelederstreik er alt sivilt luftrom i Belgia stengt fram til klokken 13 torsdag. Alle flygninger til og fra landet blir påvirket.
Det opplyser flyorganisasjonen Eurocontrol torsdag formiddag.
Flyplassen i Brussel melder samtidig at alle flygninger i tidsrommet fram til klokken 13 torsdag er kansellert.
– Brussel områdekontrollsenter holder stengt mellom 9.30 og 13.00 lokal tid. På grunn av dette venter vi omfattende konsekvenser for passasjer- og godstrafikk til og fra Brussel lufthavn i denne perioden, skriver flyplassen i en pressemelding.
– På grunn av dette venter vi at forsinkelser, sene ankomster og kanselleringer vil vedvare utover dagen, skriver de videre.
Mer enn 50 flygninger var kansellert innen torsdag morgen, melder kringkasteren RTBF. Noen ankomster og avganger ble også kansellert ved Charleroi, lavkostnadsflyplassen 50 kilometer sør for Brussel.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.