Torsdag 16. mai 2019
Brann underholdt i én omgang, slo Sarpsborg dagen før nasjonaldagen
Etter et par tamme forestillinger på eget gress underholdt Brann på hjemmebane torsdag og slo Sarpsborg 2-1 i Eliteserien i fotball.
Publisert: 16 Mai 20:10
Etter et par tamme forestillinger på eget gress underholdt Brann på hjemmebane torsdag og slo Sarpsborg 2-1 i Eliteserien i fotball.
Statsminister og bergenser Erna Solberg satt på tribunen og fikk se hjemmelaget bevise at det kan mer enn en plassering midt på tabellen.
Med torsdagens seier ligger bergenserne på sjuendeplass med sine 14 poeng. Sarpsborg røk på sitt tredje strake tap og ligger fire plasser lenger ned.

Nølende innledningEtter en litt forsiktig start fikk etter hvert Brann et solid tak på kampen. Gjestene var best de første snaue 20 minuttene før hjemmelaget endelig fikk opp dampen.
Veton Berisha sendte lydnivået på Brann Stadion til himmels da han etter 32 minutter dro seg forbi på kanten og banket ballen i mål bak Aleksandr Vasjutin. Et par minutter tidligere hadde alltid skuddvillige Petter Strand et frispark som målvakten så vidt fikk slått til corner.
På 2-0-målet rett før pause var det Berisha som var servitør, mens Stand tok vare på headingen ut i feltet og bredsidet ballen mål.
Daouda Bamba ble etter hvert også et stort uromoment for Sarpsborg-forsvaret, men senegaleseren fant aldri nettmaskene.
– Vi må tilbake der vi var de første 20 minuttene, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport i pausen.

Nær scoringSarpsborg startet friskt etter pause. Etter 13 minutter var Sheldon Bateau tøffest inne i Brann-feltet etter en corner fra Ole Jørgen Halvorsen. Han fikk pirket ballen i mål bak Håkon Opdal.
Sarpsborg var svært nær å få med seg ett poeng da Ole Jørgen Halvorsen hadde en god mulighet fra kort hold. Opdal og Brann-forsvaret fikk imidlertid ryddet opp og publikum fikk ned pulsen.
Sarpsborg kom til Bergen med to strake 0-1-tap: Bortekampen mot RBK og hjemmekampen mot Kristiansund
Sarpsborgs Armin Askar og Steffen Lie Skålevik har begge spilt for Brann. Returen til Bergen ble ikke like hyggelig som de hadde håpet.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.