Torsdag 16. mai 2019
Brann underholdt i én omgang, slo Sarpsborg dagen før nasjonaldagen
Etter et par tamme forestillinger på eget gress underholdt Brann på hjemmebane torsdag og slo Sarpsborg 2-1 i Eliteserien i fotball.
Publisert: 16 Mai 20:46
Etter et par tamme forestillinger på eget gress underholdt Brann på hjemmebane torsdag og slo Sarpsborg 2-1 i Eliteserien i fotball.
Statsminister og bergenser Erna Solberg satt på tribunen og fikk se hjemmelagets spillere bevise at de kan mer enn plasseringen midt på tabellen skulle tilsi.
Med torsdagens seier ligger bergenserne på sjuendeplass med sine 14 poeng. Sarpsborg røk på sitt tredje strake tap og ligger fire plasser lenger ned.

Nølende innledningEtter en litt forsiktig start fikk etter hvert Brann et solid tak på kampen. Gjestene var best de første snaue 20 minuttene før hjemmelaget endelig fikk opp dampen.
Veton Berisha sendte lydnivået på Brann Stadion til himmels da han etter 32 minutter dro seg forbi på kanten og banket ballen i mål bak Aleksandr Vasjutin. Et par minutter tidligere hadde alltid skuddvillige Petter Strand et frispark som målvakten så vidt fikk slått til corner.
På 2-0-målet rett før pause var det Berisha som var servitør, mens Strand tok vare på headingen ut i feltet og bredsidet ballen mål.
– En fantastisk følelse, og vi er virkelig glade for disse tre poengene her, sa Berisha til Eurosport etter kampen.
Daouda Bamba ble etter hvert også et stort uromoment for Sarpsborg-forsvaret, men senegaleseren fant aldri nettmaskene.
– Vi må tilbake der vi var de første 20 minuttene, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport i pausen.
Etter kampen oppsummerte han slik: – Vi hadde noen store sjanser mot slutten, men Brann var virkelig gode i dag.

Nær scoringSarpsborg startet friskt etter pause. Etter 13 minutter var Sheldon Bateau tøffest inne i Brann-feltet etter en corner fra Ole Jørgen Halvorsen. Han fikk pirket ballen i mål bak Håkon Opdal.
Sarpsborg var svært nær å få med seg ett poeng da Ole Jørgen Halvorsen hadde en god mulighet fra kort hold. Opdal og Brann-forsvaret fikk imidlertid ryddet opp og publikum fikk ned pulsen.
– Utrolig deilig med seier, men vi gjorde det unødvendig spennende mot slutten. Vi burde ha punktert kampen på et tidligere tidspunkt, sa Branns matchvinner Petter Strand.
Sarpsborg kom til Bergen med to strake 0-1-tap: Bortekampen mot RBK og hjemmekampen mot Kristiansund
Sarpsborgs Armin Askar og Steffen Lie Skålevik har begge spilt for Brann. Returen til Bergen ble ikke like hyggelig som de hadde håpet.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.