Torsdag 16. mai 2019
Molde kollapset, Kristiansund vant etter kjempetabbe
Molde ledet 2-0 borte mot Kristiansund og så ut til å være på vei mot tre nye poeng. Så raknet serielederen fullstendig og tapte 3-2 i lokaloppgjøret.
Publisert: 16 Mai 20:03
Molde ledet 2-0 borte mot Kristiansund og så ut til å være på vei mot tre nye poeng. Så raknet serielederen fullstendig og tapte 3-2 i lokaloppgjøret.
Avgjørelsen kom ti minutter etter pause. En kjempetabbe av Molde-keeper Andreas Linde ga Liridon Kalludra muligheten til å trille inn den avgjørende scoringen etter et forrykende lokaloppgjør.
Ohi Omoijuanfo og et selvmål hadde gitt gjestene 2-0-ledelse, men Bendik Bye og Christophe Psyche utlignet før pause. Så kom altså avgjørelsen etter en stor keeperblemme.
Dette var Moldes andre tap for sesongen. Romsdalingene står nå med 19 poeng. Kristiansund har på sin side 16 etter sin fjerde strake seier i Eliteserien.

Ellevill førsteomgangMolde-trener Erling Moe overrasket med å benke sin største stjerne Magnus Wolff Eikrem i torsdagens kamp.
Hans lag skulle likevel ikke bruke lang tid på å ryste rivalen på bortebane. Seks minutter var spilt da Erling Knudtzon fosset framover og ga ballen til Fredrik Aursnes. Han la inn i feltet, og på bakre stolpe banket Ohi ballen i nettaket.
Hjemmelaget forsøkte å svare, og fem minutter etter Moldes ledermål var de nær scoring. Flamur Kastrati ble spilt gjennom, og fra god posisjon fikk han avsluttet godt. Gjestenes keeper var med på notene og reddet.
Også Torgil Gjertsen testet skuddfoten for hjemmelaget, men avslutningen ble blokkert.
Så smalt det fra Molde igjen. Et frispark ble slått inn på bakre stolpe, og en klønete Bendik Bye satte ballen i eget mål i duell med Ohi. Dermed sto Kristiansund overfor en enorm oppgave.
Bye brukte imidlertid ikke lang tid på å reparere skaden. Omtrent rett fra avspark fosset hjemmelaget i angrep. Ballen endte hos Bye, som banket inn reduseringen via Vegard Forren.
Og sju minutter etter var lagene likt. Et frispark ble slått inn i feltet, Christophe Psyche stakk ut foten og ballen gikk ned i det høyre hjørnet.
Like etter kunne Molde vært tilbake i føringen. Forren headet på en corner, men Kristiansund-keeper Sean McDermott avverget.

KjempetabbeFørsteomgang var forrykende, og den andre omgangen startet også med et smell. Bare et drøyt minutt ut i omgangen var hjemmelaget nær ved å fullføre snuoperasjonen. Kastrati kom til avslutning i feltet, men Martin Bjørnbak fikk blokkert på streken.
Målet kom cirka ti minutter etterpå. Molde-keeper Andreas Linde forsøkte å drible som bakerst mann. Liridon Kalludra leste keeperen og pirket inn 3-2. Dermed var snuoperasjonen et faktum.
20 minutter før slutt fikk Thomas Amang muligheten til å punktere kampen mot klubben han er på utlån fra. Kristiansund-spissen ble spilt gjennom, men fra fin posisjon skjøt han i nettveggen.
To minutter senere var samme mann på farten, men en glimrende Forren-takling forhindret en stor sjanse.
Så var det gjestenes tur til å få en stor sjanse. Innbytter Eikrem fant Ohi, men spissen klarte ikke overliste McDermott.
Gjestene fortsatte å presse på. Bjørnbak fikk en eventyrlig mulighet til å redde poeng, men klarte ikke sette headingen fra kjempehold i mål. Så var det Ruben Gabrielsens tur til å prøve seg, men heller ikke han klarte å score.
Dermed endte det med en overraskende Kristiansund-seier dagen før nasjonaldagen.
(©NTB)
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.
Torsdag 16. mai 2019
Bokaktuelle Olaug Nilssen serverer satire om kulturmannens vaklande autoritet i sitt satiriske drama «Ikkje tenk på det».
Torsdag 16. mai 2019
Nei her vil vi vere. Vi vil ikkje rømetil andre stader, til tryggare kår– om da trygge kår finst no lenger på jorda.Her slo vi rot. Om så framande rårnå på vår mark – ho er likevel vår.Tapet vi leid vil vi bere...
Torsdag 16. mai 2019
SPENT: USA flytter presset på Iran videre til Irak.
Onsdag 15. mai 2019
• «Å protestere mot sentralisering er tidens melodi», skrev VG-kommentator Tone Sofie Aglen i går i et slags forsvar for helseforetaksmodellen. Anledningen var at bunadsgeriljaen i går inntok hovedstaden med krav om stans i nedleggelse av...