Torsdag 16. mai 2019
Manchester City-saken et steg nærmere avgjørelse, CAS kan bli siste instans
Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.
Publisert: 16 Mai 11:20
Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.
City er innkalt til et siste avhør i forbindelse med mulige brudd på UEFAs finansielle regelverk. – Det blir det avsluttende punktet i utredningen, skriver UEFA i en pressemelding.
UEFA kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer rundt saken. Den videresendes snart til et UEFA-dommerpanel for behandling.
Dersom UEFA velger å straffe City, kan klubben anke saken inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).
Tirsdag meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år. Det er etterforskningsenheten i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) som har sett nærmere Citys regnskaper.
Bakgrunnen er opplysninger den tyske avisen Der Spiegel publiserte i fjor.
Manchester City anklages for å ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler. Det skal være gjort ved å blåse opp verdien på en omfattende sponsoravtale. For fem år siden ble Manchester-klubben ilagt en bot på med mer enn en halv milliard for et tidligere regelbrudd.
City spiller FA-cupfinale mot Watford lørdag og kan ta The Double etter at ligagullet allerede er sikret.
(©NTB)
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.
Torsdag 16. mai 2019
Bokaktuelle Olaug Nilssen serverer satire om kulturmannens vaklande autoritet i sitt satiriske drama «Ikkje tenk på det».
Torsdag 16. mai 2019
Nei her vil vi vere. Vi vil ikkje rømetil andre stader, til tryggare kår– om da trygge kår finst no lenger på jorda.Her slo vi rot. Om så framande rårnå på vår mark – ho er likevel vår.Tapet vi leid vil vi bere...
Torsdag 16. mai 2019
SPENT: USA flytter presset på Iran videre til Irak.
Onsdag 15. mai 2019
• «Å protestere mot sentralisering er tidens melodi», skrev VG-kommentator Tone Sofie Aglen i går i et slags forsvar for helseforetaksmodellen. Anledningen var at bunadsgeriljaen i går inntok hovedstaden med krav om stans i nedleggelse av...