Torsdag 16. mai 2019
Manchester City-saken et steg nærmere avgjørelse, CAS kan bli siste instans
Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.
Publisert: 16 Mai 11:20
Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.
City er innkalt til et siste avhør i forbindelse med mulige brudd på UEFAs finansielle regelverk. – Det blir det avsluttende punktet i utredningen, skriver UEFA i en pressemelding.
UEFA kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer rundt saken. Den videresendes snart til et UEFA-dommerpanel for behandling.
Dersom UEFA velger å straffe City, kan klubben anke saken inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).
Tirsdag meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år. Det er etterforskningsenheten i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) som har sett nærmere Citys regnskaper.
Bakgrunnen er opplysninger den tyske avisen Der Spiegel publiserte i fjor.
Manchester City anklages for å ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler. Det skal være gjort ved å blåse opp verdien på en omfattende sponsoravtale. For fem år siden ble Manchester-klubben ilagt en bot på med mer enn en halv milliard for et tidligere regelbrudd.
City spiller FA-cupfinale mot Watford lørdag og kan ta The Double etter at ligagullet allerede er sikret.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.