Torsdag 16. mai 2019
Bodø / Glimt avgjorde «slaget om Nord-Norge» på overtid
Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 borte mot Tromsø og fortsetter den fantastiske vårsesongen i Eliteserien i fotball.
Publisert: 16 Mai 20:47
Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 borte mot Tromsø og fortsetter den fantastiske vårsesongen i Eliteserien i fotball.
Juha Pirinens 1-0-mål for Tromsø var i en time kampens eneste. Så våknet gjestene fra Bodø. Først scoret Amor Layouni på straffespark, og deretter avgjorde Håkon Evjen for gjestene på overtid.
Dermed ligger Bodø/Glimt helt i toppen med 17 poeng på åtte kamper. Tromsø ligger derimot helt sist med fire poeng.
– Det er fascinerende hvor tungt det kan oppleves å spille fotball noen ganger, sa en kjempeskuffet Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn til Eurosport etter kampen.
Han fikk en avgjørende situasjon mot seg da gjestene utlignet til 1-1. Philip Zinckernagel gikk i bakken etter å ha rundet Kongshavn. Dommeren mente det var straffe, men det var ikke keeperen enig i. Han var ekstremt frustrert da avgjørelsen ble tatt.
– Jeg vet ikke om det var straffe, men jeg skjønner hvorfor dommeren ga det. Fra vinkelen han sto, så det nok 100 prosent ut som straffe, sa Tromsø-trener Simo Valakari til Eurosport.
Hans lag fikk en lovende start, så ble det tap mot rivalen til slutt.
– Vi startet perfekt og fulgte planen. Vi kontrollerte Glimts kontringer veldig bra, sa Valakari og mente seieren til Glimt var fortjent.

Mål og kjempesjanserDet var topp mot bunn i Tromsø. Mens hjemmelaget har hatt en tung start på sesongen, har Bodø/Glimt vært blant sesongens store overraskelser.
Torsdag fikk de en tidlig kalddusj. Ni minutter var spilt da Juha Pirinen satte inn 1-0 for hjemmelaget etter innlegg fra Marcus Holmgren Pedersen.
Bare minutter etter var gjestene vanvittig nær å svare direkte. Erlend Dahl Reitan, Geir André Herrem og Håkon Evjen fikk hver sin store sjanse, men ingen av dem klarte å få ballen i mål. Dermed slapp Tromsø med skrekken.
Utover i omgangen var det hjemmelaget som så ut som topplaget. Både Runar Espejord og Sigurd Grønli hadde muligheter til å doble ledelsen, men Tromsø gikk til pause med ett måls forsprang.

Scoret på straffeBodø/Glimt jaktet mål, men begge lag fikk sjanser i begynnelsen av den andre omgangen.
Først testet Espejord skuddfoten for hjemmelaget, dermed var gjestenes Zinckernagel nesten fri, men et strålende returløp av Morten Gamst Pedersen forhindret en stor sjanse.
Halvveis i omgangen var lagene likt. Zinckernagel gikk i bakken etter en duell med Tromsø-keeper Kongshavn. Dansken gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket, til keeperens enorme frustrasjon. En kontroversiell avgjørelse. Fra 11 meter var Layouni sikker, og kunne juble for sitt femte mål for sesongen.
Hjemmelagets supportere pep på det de mente var en feilaktig avgjørelse.
Bortelaget fortsatte å styre etter utligningen. Snaue ti minutter etter utligningen gikk Herrem i bakken. Denne gangen valgte dommer å la spillet gå videre.
Så smalt det i den andre enden. Holmgren Pedersen fyrte løs, men keeper Ricardo reddet for Bodø/Glimt.
Det så ut til å gå mot uavgjort, men på overtid satt den igjen for gjestene. Evjen ble spilt fri, rundet keeper Kongshavn og trillet ballen i mål. Kent-Are Antonsen forsøkte desperat å avverge, men klarte ikke å stoppe ballen fra å trille over streken.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.