Torsdag 16. mai 2019
Bodø / Glimt avgjorde «slaget om Nord-Norge» på overtid
Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 borte mot Tromsø og fortsetter den fantastiske vårsesongen i Eliteserien i fotball.
Publisert: 16 Mai 20:47
Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 borte mot Tromsø og fortsetter den fantastiske vårsesongen i Eliteserien i fotball.
Juha Pirinens 1-0-mål for Tromsø var i en time kampens eneste. Så våknet gjestene fra Bodø. Først scoret Amor Layouni på straffespark, og deretter avgjorde Håkon Evjen for gjestene på overtid.
Dermed ligger Bodø/Glimt helt i toppen med 17 poeng på åtte kamper. Tromsø ligger derimot helt sist med fire poeng.
– Det er fascinerende hvor tungt det kan oppleves å spille fotball noen ganger, sa en kjempeskuffet Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn til Eurosport etter kampen.
Han fikk en avgjørende situasjon mot seg da gjestene utlignet til 1-1. Philip Zinckernagel gikk i bakken etter å ha rundet Kongshavn. Dommeren mente det var straffe, men det var ikke keeperen enig i. Han var ekstremt frustrert da avgjørelsen ble tatt.
– Jeg vet ikke om det var straffe, men jeg skjønner hvorfor dommeren ga det. Fra vinkelen han sto, så det nok 100 prosent ut som straffe, sa Tromsø-trener Simo Valakari til Eurosport.
Hans lag fikk en lovende start, så ble det tap mot rivalen til slutt.
– Vi startet perfekt og fulgte planen. Vi kontrollerte Glimts kontringer veldig bra, sa Valakari og mente seieren til Glimt var fortjent.

Mål og kjempesjanserDet var topp mot bunn i Tromsø. Mens hjemmelaget har hatt en tung start på sesongen, har Bodø/Glimt vært blant sesongens store overraskelser.
Torsdag fikk de en tidlig kalddusj. Ni minutter var spilt da Juha Pirinen satte inn 1-0 for hjemmelaget etter innlegg fra Marcus Holmgren Pedersen.
Bare minutter etter var gjestene vanvittig nær å svare direkte. Erlend Dahl Reitan, Geir André Herrem og Håkon Evjen fikk hver sin store sjanse, men ingen av dem klarte å få ballen i mål. Dermed slapp Tromsø med skrekken.
Utover i omgangen var det hjemmelaget som så ut som topplaget. Både Runar Espejord og Sigurd Grønli hadde muligheter til å doble ledelsen, men Tromsø gikk til pause med ett måls forsprang.

Scoret på straffeBodø/Glimt jaktet mål, men begge lag fikk sjanser i begynnelsen av den andre omgangen.
Først testet Espejord skuddfoten for hjemmelaget, dermed var gjestenes Zinckernagel nesten fri, men et strålende returløp av Morten Gamst Pedersen forhindret en stor sjanse.
Halvveis i omgangen var lagene likt. Zinckernagel gikk i bakken etter en duell med Tromsø-keeper Kongshavn. Dansken gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket, til keeperens enorme frustrasjon. En kontroversiell avgjørelse. Fra 11 meter var Layouni sikker, og kunne juble for sitt femte mål for sesongen.
Hjemmelagets supportere pep på det de mente var en feilaktig avgjørelse.
Bortelaget fortsatte å styre etter utligningen. Snaue ti minutter etter utligningen gikk Herrem i bakken. Denne gangen valgte dommer å la spillet gå videre.
Så smalt det i den andre enden. Holmgren Pedersen fyrte løs, men keeper Ricardo reddet for Bodø/Glimt.
Det så ut til å gå mot uavgjort, men på overtid satt den igjen for gjestene. Evjen ble spilt fri, rundet keeper Kongshavn og trillet ballen i mål. Kent-Are Antonsen forsøkte desperat å avverge, men klarte ikke å stoppe ballen fra å trille over streken.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.