Torsdag 16. mai 2019
Forsinket LSK snudde 0-2 til sent poeng
Lillestrøm kom sent til eliteseriekampen mot Mjøndalen torsdag, og brukte også lang tid på å komme i gang i kampen. 0-2 ble til slutt snudd til 2-2.
Publisert: 16 Mai 21:01
Lillestrøm kom sent til eliteseriekampen mot Mjøndalen torsdag, og brukte også lang tid på å komme i gang i kampen. 0-2 ble til slutt snudd til 2-2.
Oppgjøret i Mjøndalen måtte utsettes som følge av at LSK-bussen havnet i trafikkproblemer på vei til kamp. Lillestrøm-spillerne var ikke på plass før rundt 20 minutter før avspark.
Dermed ble kampen utsatt med 45 minutter slik at gjestene skulle rekke å gjøre de nødvendige forberedelsene.
Helt forberedte virket likevel ikke mannskapet til Jörgen Lennartsson da kampen ble blåst i gang. Mjøndalen dominerte de første 45 minuttene og scoret to ganger ved Sondre Solholm Johansen og Tonny Brochmann.
2-0-scoringen kom sekunder før pause, og ga naturlig nok hjemmefansen stor tro på tre poeng dagen før nasjonaldagen. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Kom tilbakeEtter pause kom LSK voldsomt tilbake og reduserte til 2–1 da midtstopper Tobias Salquist møtte et innlegg på bakerste stolpe etter en times spill.
12 minutter før slutt berget måltyven Thomas Lehne Olsen ett poeng for kanarifuglene med sitt fjerde mål for sesongen. Angrepet som foranlediget utligningen var strålende.
Etter kampen var skuffelsen enorm i Mjøndalen-leiren. Hva som skjedde etter pause, hadde de få svar på.
– Godt spørsmål. Vi gjorde akkurat det vi snakket om i pausen at vi ikke skulle. Vi ble feige og lave, og da kommer de med bølge etter bølge, sa målscorer Brochmann til Eurosport.
– De gjorde tre bytter og spilte annerledes. Vi ble passive, lave og feige. Det var rart, sa trener Vegard Hansen.
Han kalte lagets opptreden umotivert og dum.

Radikalt grepI LSK-leiren var gleden noe større etter å ha berget ett poeng.
– Første omgang er noe av det tyngste jeg har vært med på. Det gikk veldig mye bedre i andre, sa målscorer Lehne Olsen.
– Vi var totalt fraværende i første omgang, men heldigvis gjør vi noen grep i pause og leverer mye bedre i annen omgang. Vi skal være OK fornøyde, tilføyde han.
Trener Lennartsson var tilfreds med byttene som endret kampen.
– Det er ikke alltid det går så vel, men annen omgang var veldig bra. Første omgang var svak, så det føltes som om vi måtte gjøre noe radikalt, fastslo han.
Dermed går LSK og Mjøndalen inn i nasjonaldagen som tabellnaboer. Mjøndalen på niendeplass har torsdagens motstander rett bak seg. Begge har ni poeng.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.