Torsdag 16. mai 2019
Horneland tapte mot gamle venner, RBK-krisen forverret
Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.
Publisert: 16 Mai 20:22
Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.
Etter kampen var aktørene i RBK-leiren langt nede.
– Det er en dyster stemning i garderoben, selvfølgelig. 16. mai er viktig å vinne uansett i form av det som skjer dagen etterpå, men i situasjonen vi er i, trenger vi alle poengene vi kan få. Vi skaper ikke voldsomt store sjanser. Heldigvis er det 22 kamper igjen til å ta tre poeng i hver av de kampene, sa keeper André Hansen til NTB.
Selv om Rosenborg hadde plukket fire poeng på de siste to kampene, slet trønderne fortsatt tungt i bunnen av tabellen før torsdagens hjemmeoppgjør.
På toppen av den svake formen innledningsvis denne sesongen, har også Nicklas Bendtner vært mye i fokus fordi han har blitt vraket til de siste RBK-kampene. Inngangen til oppgjøret mot gamleklubben til Eirik Horneland hadde med andre ord ikke vært optimal.

Mer trøbbelOg på den solfylte Lerkendal-gressmatta, foran 17 799 på tribunen, var det torsdag lite som minnet om festfotball fra hjemmelaget.
Tidlig i oppgjøret brant gjestenes Ibrahima Wadji en kjempemulighet. Han ble spilt alene med André Hansen, men avslutningen fra angriperen gikk rett på en utrusende RBK-målvakt.
Etter flere brukbare muligheter for begge lag tok gjestene ledelsen på overtid av den første omgangen. Alexander Stølås svingte inn et frispark som Christian Grindheim headet i mål fra 12 meter. En meget lekker og vanskelig teknisk utført heading av Grindheim, som scoret sitt første mål for sesongen.
Gjestene økte etter timen da Fredrik Pallesen Knudsen fikk stå helt alene etter en corner. Han takket og bukket og stanget inn 2-0.

Nest sistFlere scoringer ble det ikke på Lerkendal. Faktisk var det gjestene som hadde flere bra muligheter på 2-0.
– Vi kommer ikke i gang og det blir for statisk. At vi får 0-1 før pause... Da er det noen mentale faktorer som spiller inn, uttalte André Hansen til NTB etter kampslutt.
Tapet, Rosenborgs fjerde denne sesongen, gjør at klubben ligger nest sist i Eliteserien etter åtte ligakamper. Rosenborg har kun Tromsø bak seg på tabellen.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.