Torsdag 16. mai 2019
Horneland tapte mot gamle venner, RBK-krisen forverret
Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.
Publisert: 16 Mai 19:56
Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.
For selv om Rosenborg hadde plukket fire poeng på de siste to kampene i serien, slet trønderne fortsatt tungt i bunnen av tabellen før torsdagens hjemmeoppgjør.
På toppen av den svake formen innledningsvis denne sesongen, har også Nicklas Bendtner vært mye i fokus fordi han har blitt vraket til de siste RBK-kampene. Inngangen til oppgjøret mot gamleklubben til Eirik Horneland hadde med andre ord ikke vært optimal.
Og på den solfylte Lerkendal-gressmatta torsdag var det lite som minnet om festfotball fra hjemmelaget.
Tidlig i oppgjøret brant gjestenes Ibrahima Wadji en kjempemulighet. Han ble spilt alene med André Hansen, men avslutningen fra angriperen gikk rett på en utrusende RBK-målvakt.
Etter flere brukbare muligheter for begge lag tok gjestene ledelsen på overtid av den første omgangen. Alexander Stølås svingte inn et frispark som Christian Grindheim headet i mål fra 12 meter. En meget lekker og vanskelig teknisk utført heading av Grindheim, som scoret sitt første mål for sesongen.
Gjestene økte etter timen da Fredrik Pallesen Knudsen fikk stå helt alene etter en corner. Han takket og bukket og stanget inn 2-0.
Flere scoringer ble det ikke på Lerkendal. Faktisk var det gjestene som hadde flere bra muligheter på 2-0.
Tapet, Rosenborgs fjerde denne sesongen, gjør at klubben ligger nest sist i Eliteserien etter åtte ligakamper. Rosenborg har kun Tromsø bak seg på tabellen.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.