Torsdag 16. mai 2019
Solberg får ros for å ha gjenopprettet forholdet til Kina
Formannen i Kinas Folkekongress, Li Zhanshu, roser statsminister Erna Solberg (H) for å ha strukket seg langt for å gjenopprette forholdet til Kina.
Publisert: 16 Mai 09:21
Formannen i Kinas Folkekongress, Li Zhanshu, roser statsminister Erna Solberg (H) for å ha strukket seg langt for å gjenopprette forholdet til Kina.
De to møttes torsdag i regjeringens representasjonsbolig, der Li Zhanshu, som er den tredje høyest rangerte i Kina, blant annet signerte gjesteprotokollen.
Før selve møtet ble innledet, ble de tradisjonelle høflighetsfrasene utvekslet med både norsk og kinesisk presse til stede.
– Jeg vil takke deg, statsminister, for å ha strukket deg langt for å gjenopprette relasjonen til Kina, sa Li.
Forholdet havnet i fryseboksen i 2010 etter tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, og det tok seks år å tine det opp.
Årets besøk sammenfaller med at det er 65 år siden Norge og Kina fikk fulle diplomatiske forbindelser.
– Norge var et av de første vestlige landene som anerkjente Kina og etablerte diplomatiske forbindelser, mintes Li.
Blant temaene de to skal diskutere på det halvtimelange møtet, er klima, handel og menneskerettigheter, får NTB opplyst.
(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.