Torsdag 16. mai 2019
Kvinne tiltalt for seksuelle handlinger med egen sønn
En kvinne i 50-årene må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for seksuelle handlinger mot sin egen seks år gamle sønn.
Publisert: 16 Mai 21:05
En kvinne i 50-årene må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for seksuelle handlinger mot sin egen seks år gamle sønn.
Overgrepene skal ifølge tiltalen ha skjedd i 2012 og 2013 da sønnen var seks år gammel. Handlingene ansees som utført under særdeles skjerpende omstendigheter, heter det.
Moren er i tillegg tiltalt for fysisk og psykisk mishandling ved vold, trusler, tvang og nedsettende eller krenkende atferd mot både sønnen og hans fire år yngre søster gjennom en fireårsperiode fra 2010.
Kvinnen skal ifølge tiltalen ha truet både datteren og sønnen med å kappe av dem beina, klippe av dem fingrene, samt truet med selge eller gi dem bort. I tiltalen er det også beskrevet at kvinnen skal ha forlatt barna både på dagtid og nattetid uten tilsyn.
Den tiltalte kvinnen sitter for tiden i fengsel. Oslo tingrett har satt av fire dager til behandlingen av saken.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.