Torsdag 16. mai 2019
Tåke skaper problemer for helikoptertrafikken i Nordsjøen
Tåke i Nordsjøen skapte trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer torsdag. Mange oljearbeidere må belage seg på å feire nasjonaldagen til sjøs.
Publisert: 16 Mai 23:58
Tåke i Nordsjøen skapte trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer torsdag. Mange oljearbeidere må belage seg på å feire nasjonaldagen til sjøs.
Tåken som førte til full stans i helikoptertrafikken til oljeplattformene torsdag, lettet noe på ettermiddagen. Fram til rundt klokken 15 kunne ingen helikoptre ta av fra Bergen, Florø, Kristiansund eller Brønnøysund.
– Vi har fått av gårde noe trafikk, men mye er kansellert. Det vil bli flygninger 17. mai og også i helgen, dersom det blir nødvendig, sier Morten Eek, Equinors pressetalsmann for norsk sokkel, til NRK torsdag kveld.

– BeklageligTidligere opplyste Eek at rundt 2.000 passasjerer som enten skal reise ut eller hjem fra plattformene, må smøre seg med tålmodighet.
På spørsmål om hvilke konsekvenser forsinkelsene får, svarer pressetalsmannen torsdag kveld følgende:
– Det er nok mest at folk ikke kommer seg hjem til 17. mai som planlagt. Det syns vi jo er beklagelig. Men slik er offshorelivet. Vi er vant til at været skaper forsinkelser.

Været blir bedreTåken har ligget tett over store deler av Nordsjøen og i Norskehavet i flere dager. Dette har skapt utfordringer hele uken.
Vakthavende meteorolog Steinar Skare uttalte til Sysla torsdag at tåken ligger i den nordlige delen av Nordsjøen. Ifølge meteorologen ville tåken ligge hele torsdag.
– Men morgendagen ser bedre ut. Flytrafikken kan muligens starte opp igjen i løpet av dagen hvis tåken slipper taket, sa Skare.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.