Torsdag 16. mai 2019
Tåke skaper problemer for helikoptertrafikken i Nordsjøen
Tåke i Nordsjøen skaper trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer, men noe lettere vær fører til rom for flyginger torsdag.
Publisert: 16 Mai 16:18
Tåke i Nordsjøen skaper trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer, men noe lettere vær fører til rom for flyginger torsdag.
Tåken som førte til full stans i helikoptertrafikken til oljeplattformene torsdag har lettet noe. Fram til rundt klokken 15 har ingen helikoptre kunne tatt av fra Bergen, Florø, Kristiansund eller Brønnøysund.
– Det er fortsatt mye tåke, men vi ser rom for flyginger. Vi gjør unna noen når været tillater det, sier pressetalsmann for norsk sokkel Morten Eek i Equinor til NRK torsdag ettermiddag.
Tidligere opplyste Eek at rundt 2.000 passasjerer som enten skal reise ut eller hjem fra plattformene må smøre seg med tålmodighet. Fremdeles er det uvisst hvor mange som får reise i torsdag.
– Det er for tidlig å si hvor mange turer vi klarer å ta unna i dag. Vi er innstilt på å fly forsinkede turer utover 17. mai og inn mot helgen også, sier Eek.
Tåken har ligget tett over store deler av Nordsjøen og i Norskehavet i flere dager, og Eek understreker at dette har skapt utfordringer hele uken.
Foreløpige prognoser viser at tåken skal lette i løpet av ettermiddagen, men ifølge vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Meteorologisk institutt er det vanskelig å spå noe nøyaktig.
– Havtåke har en tendens til å leve sitt eget liv, så det er vanskelig å si sikkert hva som kommer til å skje, sier han til kanalen.

(©NTB)
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.
Torsdag 16. mai 2019
Bokaktuelle Olaug Nilssen serverer satire om kulturmannens vaklande autoritet i sitt satiriske drama «Ikkje tenk på det».
Torsdag 16. mai 2019
Nei her vil vi vere. Vi vil ikkje rømetil andre stader, til tryggare kår– om da trygge kår finst no lenger på jorda.Her slo vi rot. Om så framande rårnå på vår mark – ho er likevel vår.Tapet vi leid vil vi bere...
Torsdag 16. mai 2019
SPENT: USA flytter presset på Iran videre til Irak.
Onsdag 15. mai 2019
• «Å protestere mot sentralisering er tidens melodi», skrev VG-kommentator Tone Sofie Aglen i går i et slags forsvar for helseforetaksmodellen. Anledningen var at bunadsgeriljaen i går inntok hovedstaden med krav om stans i nedleggelse av...