Fredag 26. april 2019
Rekviemmesse for ofrene etter terroren på Sri Lanka
Kong Harald og statsminister Solberg deltar i rekviemmessen for ofrene på Sri Lanka i Oslo fredag.
Publisert: 26 April 14:01
Kong Harald og statsminister Solberg deltar i rekviemmessen for ofrene på Sri Lanka i Oslo fredag.
I tillegg vil preses i Den norske kirke Helga Byfuglien og Sri Lankas ambassadør til Norge Arusha Cooray sammen med lederne fra en rekke tros- og livssynssamfunn delta messen.
Messen ledes av biskop Bernt I. Eidsvig og avholdes i den katolske St. Johannes apostel og evangelist menighet i Bredtvet kirke.
Sogneprest Bharath Damacius Villavarayen, som selv er fra Sri Lanka, holder prekenen. En rekke av Den katolske kirkes prester vil delta i seremonien. Det ventes også deltagelse av mange med bånd til Sri Lanka. En rekviemmesse er en katolsk messe for avdøde, der man går i forbønn for de døde og anbefaler dem til Gud.
Om morgenen 1. påskedag ble tre kirker og tre hoteller angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka.
De tre kirkene, St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten, og de tre hotellene, Shangri-La, Cinnamon Grand og Kingsbury, ble angrepet nesten samtidig.
Ifølge tall fra helsemyndighetene ble 253 drept i angrepene, mens om lag 150 er såret. I alt ni selvmordsbombere skal ha sprengt seg, enten under angrepene eller da politiet forsøkte å pågripe dem.
Etter messen blir det solidaritetssamvær med budskap og appeller på tvers av tros- og livssyn. Samværet arrangeres av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i samarbeid med Norges Kristne Råd, Den norske kirke, Sri Lanka dialogforum og Caritas Norge. Her vil det blant annet bli lest opp budskap fra tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Ap-leder Jonas Gahr Støre.
. Foto: REUTERS/Stringer
(©NTB)
Fredag 21. juni 2019
JUBLER: Nytt ­ambisiøst klimamål feires av de røde partiene i Danmark. Men stemningen i regjeringsforhandlingene er laber.
Fredag 21. juni 2019
Mens nyhetsreportere var opptatt av selve hendelses­forløpet, ga kulturjournalistikken et mer fortolkende og nyansert perspektiv på Paris-terroren i 2015, viser svensk rapport.
Fredag 21. juni 2019
• Bompengeopprøret er en ulykke for Ap – som om partiet ikke hadde nok av bekymringer fra før. Klassekampens Oslo-måling i går viste at skepsisen mot bommene er størst i de områdene der Ap tradisjonelt har stått sterkest. Både...
Fredag 21. juni 2019
SVINERI: Avsløringene av dyremis­handling ved norske grisefarmer gir en unik sjanse til å mobilisere for en ny kurs, mener Svenn Arne Lie. – I stedet kaster bondelederne bøndene under bussen, sier han.
Torsdag 20. juni 2019
• Den siste uka har norsk offentlighet vært preget av den forsøksvise uttransporteringen av familien Abbasi, som består av mor Atefa Rezaie og de tre søsknene Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16). De ble først flydd til Istanbul i påvente...
Torsdag 20. juni 2019
NFFO-leder Arne Vestbø mener det er greit at forfattere forhandler fram høyere royalty på egne vegne. – Selvskudd fra foreningen, hevder sakprosaforfatter.
Torsdag 20. juni 2019
MÅLING: 7 av 10 på Stovner er svært negative til den nye bomringen i Oslo. Innvandrerbutikkene i sentrum frykter å miste kunder.
Torsdag 20. juni 2019
VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.