Onsdag 24. april 2019
Barcelona nærmere seriegull etter seier
Barcelona er et steg nærmere seriegull etter å ha vunnet 2-0 borte mot Alaves tirsdag. Gullet kan komme allerede onsdag, om Atletico feiler.
Publisert: 24 April 01:41
Barcelona er et steg nærmere seriegull etter å ha vunnet 2-0 borte mot Alaves tirsdag. Gullet kan komme allerede onsdag, om Atletico feiler.
De har nå en tolv poengs luke ned til Atlético Madrid, som har en kamp mindre spilt.
Nå mangler laget bare tre poeng for å vinne La Liga for 26. gang. De poengene kan komme lørdag om de slår Levante, men seieren kan også bli klar allerede onsdag om Atletico gir bort tre poeng til Valencia.
– Det er ikke så nøye når det skjer. Vi vil bare vinne, uansett når, for vi vet hvor vanskelig det er å vinne denne ligaen, sier Barca-manager Ernesto Valverde.
Med tirsdagens seier står laget ubeseiret på 21 kamper i alle konkurranser, og har ikke tapt siden de i november tapte 4-3 mot Real Betis hjemme.

Messi på benkenLionel Messi startet på benken på Mendizorroza Stadium, hvor han ble sittende til begge målene var scoret. Et trekk som viser hvor sikre Barcelona er på dybden i stallen.
Carles Alena og Luis Suárez scoret hvert sitt måk med seks minutters mellomrom i kampens siste halvdel.
– Vi får se hva som skjer med Atleticos kamp. Jeg vil gjerne vinne hjemme på lørdag sånn at vi kan feire med fansen, men skjer det i morgen vil det også være velkommen, sier Alena som sendte ballen i mål i det 54. minutt etter en pasning fra Sergi Roberto.
Først i det 61. minutt, etter at Suarez scoret på straffe, ble Messi sendt på gresset til fordel for Ousmane Dembélé.

Seier for bunnlageneTidligere på kvelden klatret Valladolid seg opp på tabellen etter å ha vunnet 1-0 hjemme mot Girona som også kjemper mot nedrykk.
Med seier er de nå på 15. plass med 35 poeng.
Det ble også seier for Huesca mot Eibar, som med 2-0 forlot bunnplasseringen, men fortsatt ligger på nedrykk med 29 poeng.


(©NTB)
Lørdag 25. mai 2019
For å få boka «Kvinner i kamp» bredt ut i USA måtte forfatter Marta Breen akseptere at kvinnelige brystvorter ble sensurert bort fra en av illustrasjonene.
Lørdag 25. mai 2019
FEIDE: På Frogner i Oslo er en familieleilighet ombygd til ti hybler. Naboene i sameiet har i lang tid kjempet mot utleiemogul og tidligere bystyre­politiker Nordan Helland.
Lørdag 25. mai 2019
• USA har nå tatt ut 17 nye tiltalepunker mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange, inkludert brudd på USAs spionasjelover. Tiltalen dreier seg om hundre­tusener av hemmeligstemplede amerikanske dokumenter, som Wikileaks publiserte i 2010.
Lørdag 25. mai 2019
SENSUR: Det amerikanske forsvarsdepartementet har offentliggjort nye anklager mot Julian Assange. Anklagene er et åpent angrep på pressefriheten i USA, skriver The New York Times.
Fredag 24. mai 2019
Donna Zuckerberg har undersøkt ytre høyres fascinasjon for gresk og romersk kultur. Hun ber oss ta misbruket av antikken på alvor.
Fredag 24. mai 2019
MAYXIT: Brexit-general Boris Johnson har lenge og nøye beredt grunnen for å ta over etter Theresa May. Nå rykker målet nærmere.
Fredag 24. mai 2019
• Storbritannias statsminister Theresa Mays tid er over. Malstrømmen rundt brexit trakk henne inn mot midten før hun ble dratt under og nå er i ferd med å drukne. Etter rekka av avstemninger i Parlamentet der hun ikke fikk støtte fra sitt...
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Torsdag 23. mai 2019
Overskrifta «Kunne Ari vært neger?» fra 2002 har fått mange til å steile. Vil omtalen av Erlend Elias som «en homse med et visst skrullenivå» snart vekke liknende reaksjoner?