Onsdag 24. april 2019
Barcelona nærmere seriegull etter seier
Barcelona er et steg nærmere seriegull etter å ha vunnet 2-0 borte mot Alaves tirsdag. Gullet kan komme allerede onsdag, om Atletico feiler.
Publisert: 24 April 01:41
Barcelona er et steg nærmere seriegull etter å ha vunnet 2-0 borte mot Alaves tirsdag. Gullet kan komme allerede onsdag, om Atletico feiler.
De har nå en tolv poengs luke ned til Atlético Madrid, som har en kamp mindre spilt.
Nå mangler laget bare tre poeng for å vinne La Liga for 26. gang. De poengene kan komme lørdag om de slår Levante, men seieren kan også bli klar allerede onsdag om Atletico gir bort tre poeng til Valencia.
– Det er ikke så nøye når det skjer. Vi vil bare vinne, uansett når, for vi vet hvor vanskelig det er å vinne denne ligaen, sier Barca-manager Ernesto Valverde.
Med tirsdagens seier står laget ubeseiret på 21 kamper i alle konkurranser, og har ikke tapt siden de i november tapte 4-3 mot Real Betis hjemme.

Messi på benkenLionel Messi startet på benken på Mendizorroza Stadium, hvor han ble sittende til begge målene var scoret. Et trekk som viser hvor sikre Barcelona er på dybden i stallen.
Carles Alena og Luis Suárez scoret hvert sitt måk med seks minutters mellomrom i kampens siste halvdel.
– Vi får se hva som skjer med Atleticos kamp. Jeg vil gjerne vinne hjemme på lørdag sånn at vi kan feire med fansen, men skjer det i morgen vil det også være velkommen, sier Alena som sendte ballen i mål i det 54. minutt etter en pasning fra Sergi Roberto.
Først i det 61. minutt, etter at Suarez scoret på straffe, ble Messi sendt på gresset til fordel for Ousmane Dembélé.

Seier for bunnlageneTidligere på kvelden klatret Valladolid seg opp på tabellen etter å ha vunnet 1-0 hjemme mot Girona som også kjemper mot nedrykk.
Med seier er de nå på 15. plass med 35 poeng.
Det ble også seier for Huesca mot Eibar, som med 2-0 forlot bunnplasseringen, men fortsatt ligger på nedrykk med 29 poeng.


(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...