Tirsdag 23. april 2019
Wall Street: S&P-indeksen satte ny rekord
Den amerikanske aksjeindeksen S&P 500 steg tirsdag til sitt høyeste nivå noensinne. Dermed har aksjemarkedet tatt seg helt opp etter at det stupte før jul.
Publisert: 23 April 23:47
Den amerikanske aksjeindeksen S&P 500 steg tirsdag til sitt høyeste nivå noensinne. Dermed har aksjemarkedet tatt seg helt opp etter at det stupte før jul.
Siden S&P 500 nådde bunnen på julaften, har indeksen steget med 24,8 prosent. Tirsdag lød oppgangen på 0,9 prosent, og den endte dermed på rekordhøye 2.933,68 poeng.
Indeksens siste rekord ble satt i september, like før aksjemarkedene begynte nedturen i fjerde kvartal. Det skyldtes både frykt for resesjon, en forverring i handelskonflikten mellom USA og Kina og bekymringen for at USAs sentralbank skulle sette opp styringsrenten for raskt.
Nå er optimismen tilbake blant investorene, både fordi sentralbanken har signalisert at det kanskje ikke blir noen rentehopp overhodet i år, og fordi det ser lysere ut for verdensøkonomien.
Industriindeksen Dow Jones steg med 0,5 prosent tirsdag. Også på den teknologitunge Nasdaq-børsen pekte pilen oppover. Hovedindeksen der steg med 1,3 prosent til 8.120,82 poeng.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.