Mandag 22. april 2019
To siktet for å ha påsatt brann i Nav-lokale i Enebakk
To menn er siktet for å ha påsatt brannen i Nav-lokalet i Enebakk natt til mandag. De to mennene beskrives som lokale og kjenninger av politiet.
Publisert: 22 April 08:23
To menn er siktet for å ha påsatt brannen i Nav-lokalet i Enebakk natt til mandag. De to mennene beskrives som lokale og kjenninger av politiet.
Brannvesenet ble varslet om brannen klokken 0.25 og var på stedet med første patrulje 12 minutter senere. I tillegg til Nav, holder Familiens Hus til i samme bygg.
– To menn i 40- og 50-årene er pågrepet, siktet for å ildpåsetting. De to er lokale og tidligere kjente av politiet, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB.

PågrepetHan opplyser at det ikke foreløpig er tatt noe formelt avhør av de to, og at det er ukjent hvordan de stiller seg til siktelsen.
I underkant av to timer etter at politiet meldte om brannen, ble de to mennene pågrepet mistenkt for å ha stiftet brannen.
– Straks-etterforskning på stedet gjorde at vi konkluderte med at brannen var påsatt, og to menn er pågrepet, opplyste operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB klokken 2.47.

EtterslokkingVed 8-tiden mandag morgen jobber brannvesenet med etterslokking på stedet. Ifølge vaktleder Frode Johannessen i Øst 110-sentral vil de nok holde på med etterslokking store deler av dagen.
Politiet vil etter hvert sperre av området og gjennomføre en kriminalteknisk undersøkelse, opplyser operasjonsleder Sveen.
Klokken 2.39 natt til mandag ble nødetatene varslet om nok en brann i Enebakk, i en enebolig i Hammerenveien. Alle som bor i eneboligen, kom seg ut selv.
Politiet mistenker ikke at det er en sammenheng mellom brannene. Også her forventer brannvesenet at etterslukkingen vil ta tid.(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...