Søndag 21. april 2019
Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali
Et medlem av FNs fredsbevarende styrke er drept og flere andre såret i en mineeksplosjon i sentrale Mali lørdag.
Publisert: 21 April 01:39
Et medlem av FNs fredsbevarende styrke er drept og flere andre såret i en mineeksplosjon i sentrale Mali lørdag.
Lørdagens eksplosjon rammet FNs fredsbevarende styrke i Mali, MINUSMA. Den drepte er en egypter.
MINUSMA-sjef Mahamat Saleh Annadif kaller hendelsen et «feigt angrep». FNs generalsekretær António Guterres sier at MINUSMA drepte en av gjerningspersonene, mens åtte andre er pågrepet.
– Jeg ber Mali handle raskt for å straffeforfølge dem som står bak angrepet, sier Guterres.
Angrepet skjer kort tid etter at Soumeylou Boubeye Maiga trakk seg som statsminister i Mali.
Det har vært store spenninger i landet siden mars da en massakre krevde 134 sivile liv. Overlevende anklager en milits med tradisjonelle jegere fra folkegruppen dogon for å ha stått bak massakren på muslimer fra fulanifolket.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.