Søndag 21. april 2019
Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali
Et medlem av FNs fredsbevarende styrke er drept og flere andre såret i en mineeksplosjon i sentrale Mali lørdag.
Publisert: 21 April 01:39
Et medlem av FNs fredsbevarende styrke er drept og flere andre såret i en mineeksplosjon i sentrale Mali lørdag.
Lørdagens eksplosjon rammet FNs fredsbevarende styrke i Mali, MINUSMA. Den drepte er en egypter.
MINUSMA-sjef Mahamat Saleh Annadif kaller hendelsen et «feigt angrep». FNs generalsekretær António Guterres sier at MINUSMA drepte en av gjerningspersonene, mens åtte andre er pågrepet.
– Jeg ber Mali handle raskt for å straffeforfølge dem som står bak angrepet, sier Guterres.
Angrepet skjer kort tid etter at Soumeylou Boubeye Maiga trakk seg som statsminister i Mali.
Det har vært store spenninger i landet siden mars da en massakre krevde 134 sivile liv. Overlevende anklager en milits med tradisjonelle jegere fra folkegruppen dogon for å ha stått bak massakren på muslimer fra fulanifolket.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.