Søndag 21. april 2019
Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge
Til sammen fem personer har blitt hentet ned fra fjellet i Tokke i Telemark og Sør-Elvdal i Hedmark sent lørdag kveld.
Publisert: 21 April 01:15
Til sammen fem personer har blitt hentet ned fra fjellet i Tokke i Telemark og Sør-Elvdal i Hedmark sent lørdag kveld.
Klokken 22.30 fikk Sørøst politidistrikt en bekymringsmelding om at fire personer hadde gått seg bort på fjellet i Telemark, ved Storehomstjønna i Tokke kommune.
– Vi fikk etter hvert kontakt med én av dem, fikk posisjonen deres og etter hvert klarte vi å lokalisere dem, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB.
Ved midnatt var de fire på vei ned fra fjellet, hentet av fire scooterpatruljer fra Røde Kors, skriver hjelpeorganisasjonen på Twitter.
Også ved Stripfjellet i Stor-Elvdal gikk en person seg vill lørdag. Innlandet politidistrikt fikk melding om dette klokken 17.30, og klokken 00.23 natt til søndag melder politiet at vedkommende, en mann i 20-årene, er lokalisert og hentet ned av Røde Kors.
– Mannen får nå tørre klær og varm mat av Røde Kors, skriver politiet på Twitter.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.