Lørdag 20. april 2019
Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa
Tysklands forsvarssjef, general Eberhard Zorn, sier han ser på Russland som en «stor trussel» mot freden i Europa.
Publisert: 20 April 06:20
Tysklands forsvarssjef, general Eberhard Zorn, sier han ser på Russland som en «stor trussel» mot freden i Europa.
– Når det kommer til Europa, snakker faktaene for seg selv, sier Zorn til mediegruppen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).
Forsvarssjefen peker på Russlands annektering av Krim-halvøya, situasjonen i Øst-Ukraina, giftangrepet mot den tidligere russiske agenten Sergej Skripal i Storbritannia og Russlands beslutning om å trekke seg ut av INF-avtalen.
Både Russland og USA har meldt at de vil trekke seg ut av INF-avtalen, som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter. Svekkelsen av avtalen har skapt frykt for et nytt atomkappløp mellom stormaktene.
– Om INF-avtalen forsvinner helt, er jeg bekymret for hvordan ting utvikler seg med tanke på mellomdistanseraketter, sier han.
Zorn mener et nytt overvåkingssystem må til dersom INF kollapser. Et slikt system trenger støtte fra både Kina, USA og Russland, tilføyer han.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.