Lørdag 20. april 2019
Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa
Tysklands forsvarssjef, general Eberhard Zorn, sier han ser på Russland som en «stor trussel» mot freden i Europa.
Publisert: 20 April 06:20
Tysklands forsvarssjef, general Eberhard Zorn, sier han ser på Russland som en «stor trussel» mot freden i Europa.
– Når det kommer til Europa, snakker faktaene for seg selv, sier Zorn til mediegruppen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).
Forsvarssjefen peker på Russlands annektering av Krim-halvøya, situasjonen i Øst-Ukraina, giftangrepet mot den tidligere russiske agenten Sergej Skripal i Storbritannia og Russlands beslutning om å trekke seg ut av INF-avtalen.
Både Russland og USA har meldt at de vil trekke seg ut av INF-avtalen, som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter. Svekkelsen av avtalen har skapt frykt for et nytt atomkappløp mellom stormaktene.
– Om INF-avtalen forsvinner helt, er jeg bekymret for hvordan ting utvikler seg med tanke på mellomdistanseraketter, sier han.
Zorn mener et nytt overvåkingssystem må til dersom INF kollapser. Et slikt system trenger støtte fra både Kina, USA og Russland, tilføyer han.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.