Lørdag 20. april 2019
Barcelona tok knepen hjemmeseier
Barcelona gjorde kun det som var nødvendig i 2-1-seieren hjemme mot Real Sociedad. Jordi Albas lave skudd etter litt over en time avgjorde.
Publisert: 20 April 23:03
Barcelona gjorde kun det som var nødvendig i 2-1-seieren hjemme mot Real Sociedad. Jordi Albas lave skudd etter litt over en time avgjorde.
Det var verken pent eller imponerende spill av katalanerne, men det var mer enn nok til å gå ytterligere et steg nærmere La Liga-tittelen. Seieren gjør at Barcelona fortsatt leder ni poeng foran Atlético Madrid når fem serierunder gjenstår.
I midtuken herjet Barcelona i 3-0-seieren over Manchester United og tok seg til semifinale i Champions League. Tre dager senere måtte hjemmelaget jobbe mer for seieren enn vanlig på Camp Nou.
Tross et enormt overtak i ballbesittelse slet Barcelona med å bryte ned Real Sociedads kompakte forsvar de første 45 minuttene. Gjestene kom i tillegg til noen gode sjanser de få gangene de var på motsatt banehalvdel.
Men rett før pause tok Clément Lenglet vertene i føringen. Det gjorde han med et kraftig hodestøt etter en corner.
Også etter sidebytte hang Real Sociedad overraskende godt med, og etter 62 minutter utlignet Juanmi til 1-1 etter en flott scoring. Han kastet seg ned og styrte ballen i mål.
Gleden ble kortvarig. To minutter senere sendte Jordi Alba et lavt skudd i nettmaskene fra kanten av straffefeltet. Lionel Messi gjorde forarbeidet i forkant. Dommeren brukte litt tid med å studere scoringen på video (VAR). Spørsmålet var om Ousmane Dembélé sto i en ulovlig offside, men kamplederen kom fram til at franskmannen ikke blokkerte for bortelagets keeper.
Tidligere på dagen vant tabelltoer Atlético Madrid 1-0 borte mot Eibar. Thomas Lemar scoret oppgjørets eneste mål fem minutter før slutt.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.