Lørdag 20. april 2019
Barcelona tok knepen hjemmeseier
Barcelona gjorde kun det som var nødvendig i 2-1-seieren hjemme mot Real Sociedad. Jordi Albas lave skudd etter litt over en time avgjorde.
Publisert: 20 April 23:03
Barcelona gjorde kun det som var nødvendig i 2-1-seieren hjemme mot Real Sociedad. Jordi Albas lave skudd etter litt over en time avgjorde.
Det var verken pent eller imponerende spill av katalanerne, men det var mer enn nok til å gå ytterligere et steg nærmere La Liga-tittelen. Seieren gjør at Barcelona fortsatt leder ni poeng foran Atlético Madrid når fem serierunder gjenstår.
I midtuken herjet Barcelona i 3-0-seieren over Manchester United og tok seg til semifinale i Champions League. Tre dager senere måtte hjemmelaget jobbe mer for seieren enn vanlig på Camp Nou.
Tross et enormt overtak i ballbesittelse slet Barcelona med å bryte ned Real Sociedads kompakte forsvar de første 45 minuttene. Gjestene kom i tillegg til noen gode sjanser de få gangene de var på motsatt banehalvdel.
Men rett før pause tok Clément Lenglet vertene i føringen. Det gjorde han med et kraftig hodestøt etter en corner.
Også etter sidebytte hang Real Sociedad overraskende godt med, og etter 62 minutter utlignet Juanmi til 1-1 etter en flott scoring. Han kastet seg ned og styrte ballen i mål.
Gleden ble kortvarig. To minutter senere sendte Jordi Alba et lavt skudd i nettmaskene fra kanten av straffefeltet. Lionel Messi gjorde forarbeidet i forkant. Dommeren brukte litt tid med å studere scoringen på video (VAR). Spørsmålet var om Ousmane Dembélé sto i en ulovlig offside, men kamplederen kom fram til at franskmannen ikke blokkerte for bortelagets keeper.
Tidligere på dagen vant tabelltoer Atlético Madrid 1-0 borte mot Eibar. Thomas Lemar scoret oppgjørets eneste mål fem minutter før slutt.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.