Lørdag 20. april 2019
Snuoperasjon sikret Juventus' åttende strake ligatittel
Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad.
Publisert: 20 April 22:39
Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad.
Etter tirsdagens overraskende mesterliga-exit mot Ajax inviterte Juventus til gullfest hjemme mot Fiorentina. «Den gamle dame» har vært helt suverene i årets Serie A og motbeviste alle syltynne teorier med lørdagens seier.
Cristiano Ronaldo er den første spilleren noensinne til å vinne både Premier League, La Liga og Serie A.
– Jeg er veldig glad for å ha vunnet den italienske ligaen i min første sesong. Det har vært et bra år for Juventus. Vi vant også supercupen, men det gikk selvsagt ikke bra i Champions League, sa Ronaldo til La Gazzetta dello Sport.
– Neste år kommer til å bli bedre. Jeg blir værende i Juve. Det er tusen prosent sikkert, la han til.
Trepoengeren mot Fiorentina var ikke av det enkle slaget. Kampen var kun seks minutter gammel da Nikola Milenkovic sendte gjestene i ledelsen. Federico Chiesa holdt ballen i live og sentret 45 grader inn. Etter litt klabb og babb banket Milenkovic ballen i nettet fra kort hold.
Fiorentina rystet Ronaldo & Co. og var svært nære å doble til 2-0 mot et meget svakt Juventus-lag i første omgang. Chiesas langskudd ble stoppet av tverrliggeren, mens Giovanni Simeones nettkjenning korrekt ble annullert for offside.

35. i rekkenJuventus står uten hjemmetap i serien denne sesong og ønsket ikke å ødelegge den statistikken. Ni minutter før pause scoret Alex Sandro sitt første ligamål på over ett år da han stupheadet inn corneren til Miralem Pjanic.
Snuoperasjonen var fullført åtte minutter etter sideskifte. Cristiano Ronaldo satte fart på høyrekanten og la inn en farlig ball langs bakken. Under press fra Alex Sandro var German Pezzella uheldig og pirket ballen gjennom beina på egen keeper. Det holdt til 2-1-seier og gullfest for Juventus tross en tam opptreden før pause.
Ligatittelen er den 35. i rekken for Juventus. Milan har nest flest med sine 18.
Man må tilbake til 2011 for å finne en annen italiensk seriemester enn Juventus. Da gikk Milan, med deriblant Zlatan Ibrahimovic og Ronaldinho, til topps.

Milan-poengtapMilan spiller for deltakelse i Champions League for første gang siden 2013/14-sesongen. Da passet det ikke veldig bra med 1-1 mot Parma. Laget trengte seier for å være sikker på å holde seg foran Roma og inneha den viktige 4.-plassen gjennom den 33. serierunden i Italia.
Da innbytter Samu Castillejo ga storklubben 1-0 i det 69. minuttet borte mot Parma så det også lyst ut, men Bruno Alves' utligning på frispark tre minutter før full tid sørget for at gjestene bare fikk med seg ett poeng hjem til Milano.
Napoli tar mest trolig 2.-plassen, men det er svært jevnt i kampen om 3.- og 4.-plassen. I lørdagens senkamp spilte tabelltreer Inter og femmer Roma 1-1. Stephan El Shaarawy ga gjestene fra hovedstaden ledelsen etter et kvarter, mens Ivan Perisic utlignet etter 61 minutter.
Dette er stillingen bak Juventus og Napoli: 3) Inter 61 poeng, 4) Milan 56, 5) Roma 55, 6) Torino 53, 7) Atalanta 53, 8) Lazio 52.

(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...