Lørdag 20. april 2019
Brannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt
Det har vært flere gressbranner i Hægebostad kommune i Vest-Agder fredag. Brannvesenet går brannvakt natt til lørdag for å holde kontroll på brannen.
Publisert: 20 April 02:41
Det har vært flere gressbranner i Hægebostad kommune i Vest-Agder fredag. Brannvesenet går brannvakt natt til lørdag for å holde kontroll på brannen.
Brannvesenet i Agder meldte på Twitter om fire forskjellige branner på et forholdsvis stort område i Hægebostad kommune i 22-tiden fredag kveld.
De melder at de har kontroll på stedet og at de stopper slukking for natten, men at de gjenopptar slukking lørdag morgen.
– Det blir et par mann igjen på hver av brannene og holder vakt mot bebyggelse gjennom natta. Så møter resten av mannskapene klokka seks lørdag morgen og gjenopptar slukningsarbeidet, sier 110-operatør Ole Jørgen Olsbu til Fædrelandsvennen klokka 23.45 fredag kveld.
Den ene av brannene hadde en bredde på 400 meter.
Det er flere hytter i området hvor det brenner, skriver avisen.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.