Lørdag 20. april 2019
Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt
Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør tror gressbrannene i Hægebostad kommune i Vest-Agder er påsatt. Brannvesenet gjenopptar slukningsarbeidet.
Publisert: 20 April 09:48
Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør tror gressbrannene i Hægebostad kommune i Vest-Agder er påsatt. Brannvesenet gjenopptar slukningsarbeidet.
Brannvesenet i Agder meldte på Twitter om fire forskjellige branner på et forholdsvis stort område i Hægebostad kommune i 22-tiden fredag kveld.
Gjennom natten har de gått brannvakt for å holde kontroll på brannen, før de lørdag har gjenopptatt slukningsarbeidet.
– Brannvaktene har stått vakt mellom hyttene gjennom natten for at det ikke skulle ta fyr i noen av dem. Brannen har dempet seg i løpet av natten. Vi er her med 15 mannskaper og kommer til å holde på hele dagen, sier brannsjef Jon Inge Aasen til Fædrelandsvennen lørdag morgen.
Politiet opplyste sent fredag kveld at de ikke utelukker at en eller flere av branntilløpene kunne være påsatt. Det er en oppfatning brannsjefen også har, skriver avisen.
– At det er noen som har satt fyr er helt sikkert. Det er forkastelig at noen bare kan sette fyr i terrenget og gå fra stedet, så må brannvesenet bruke en haug med ressurser på slukke det, sier Aasen.
Den ene av brannene hadde en bredde på 400 meter. Ifølge brannsjefen er det et område på rundt en kvadratkilometer som er berørt i brannen.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.