Fredag 19. april 2019
Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria
Redd Barna ber opprinnelseslandene til tusenvis av utenlandske kvinner og barn i flyktningleirer i Syria om å hente dem hjem og kaller situasjonen uholdbar.
Publisert: 19 April 09:29
Redd Barna ber opprinnelseslandene til tusenvis av utenlandske kvinner og barn i flyktningleirer i Syria om å hente dem hjem og kaller situasjonen uholdbar.
Mens noen land strekker seg langt for å få det til, har andre land mye ugjort, mener landdirektør Sonia Kush i Redd Barna.
Redd Barna har snakket med barn av utenlandske foreldre med IS-tilknytning som sitter i al-Hol-leiren i Syria.
– Situasjonen er uholdbar. Hjelpearbeidere sliter med å holde tritt med behovene, sier Kush.
Fire norske kvinner og totalt seks barn sitter internert i leiren Al-Hol i Syria, ifølge VG.
Det er om lag 7.000 barn med utenlandsk opprinnelse i tre leire nordøst i Syria, inkludert al-Hol. Barna kommer fra over 40 ulike land. Over 3.300 av barna er under fem år gamle.
Det var aldri tenkt at Al Hol-leiren skulle romme så mange mennesker, spesielt ikke så mange barn, sier Kush.
– Vi møter barn som er alene og som er så små at de ikke engang kan snakke og fortelle oss hvilket land de er fra. Det er mange nyfødte og småbarn, og alle risikerer å bli statsløse, sier hun.
Redd Barna har per nå ansvar for 21 barn som er uten foreldre. Noen av dem er syrere, mens andre er utenlandske. Barna har enten kommet bort fra foreldrene sine eller blitt foreldreløse.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.