Fredag 19. april 2019
Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria
Redd Barna ber opprinnelseslandene til tusenvis av utenlandske kvinner og barn i flyktningleirer i Syria om å hente dem hjem og kaller situasjonen uholdbar.
Publisert: 19 April 09:29
Redd Barna ber opprinnelseslandene til tusenvis av utenlandske kvinner og barn i flyktningleirer i Syria om å hente dem hjem og kaller situasjonen uholdbar.
Mens noen land strekker seg langt for å få det til, har andre land mye ugjort, mener landdirektør Sonia Kush i Redd Barna.
Redd Barna har snakket med barn av utenlandske foreldre med IS-tilknytning som sitter i al-Hol-leiren i Syria.
– Situasjonen er uholdbar. Hjelpearbeidere sliter med å holde tritt med behovene, sier Kush.
Fire norske kvinner og totalt seks barn sitter internert i leiren Al-Hol i Syria, ifølge VG.
Det er om lag 7.000 barn med utenlandsk opprinnelse i tre leire nordøst i Syria, inkludert al-Hol. Barna kommer fra over 40 ulike land. Over 3.300 av barna er under fem år gamle.
Det var aldri tenkt at Al Hol-leiren skulle romme så mange mennesker, spesielt ikke så mange barn, sier Kush.
– Vi møter barn som er alene og som er så små at de ikke engang kan snakke og fortelle oss hvilket land de er fra. Det er mange nyfødte og småbarn, og alle risikerer å bli statsløse, sier hun.
Redd Barna har per nå ansvar for 21 barn som er uten foreldre. Noen av dem er syrere, mens andre er utenlandske. Barna har enten kommet bort fra foreldrene sine eller blitt foreldreløse.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.