Fredag 19. april 2019
Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen
Travhesten Finnskog Lux ble heist opp av helikopter etter å ha gått gjennom isen på innsjøen Røgden i Grue. Det har gått bra med både hest og kusk.
Publisert: 19 April 11:08
Travhesten Finnskog Lux ble heist opp av helikopter etter å ha gått gjennom isen på innsjøen Røgden i Grue. Det har gått bra med både hest og kusk.
Meldingen kom klokka 7.37 fredag morgen. Innsjøen ligger på grensa mellom Norge og Sverige.
– Det ble sendt luftambulanse fordi det var mistanke om at det kunne være personer i vannet. Det ble raskt klart at det ikke var det, forteller operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til NTB.
Rett etter klokka 9 meldte politiet at hesten er løftet til land av luftambulansen.

Nedkjølt hestTil Trav- og Galopp-Nytt opplyser kusk Heikki Kulblik at hesten ble liggende i isen i nesten en time og var nedkjølt.
– Vi står på klinikken hos min svigerdatter nå, og alt ser ut til å ha gått bra, sier han.
Hesten hadde 33 grader i kroppstemperatur, men er i ferd med å stabilisere seg, sier Kulblik fredag formiddag.

Tykk is i forrige ukeHan mente at han hadde bra kontroll da han kjørte på isen.
– Jeg kjørte intervaller der ute på onsdag, og da var isen helt fin. Jeg målte den i slutten av forrige uke og da var den 60 centimeter tykk, sier kusken.
Han forteller at det var kuldegrader natt til fredag, etter opptil 17 varmegrader torsdag – og at han ikke så de svarte feltene med råtten is, som var det hesten falt gjennom.
Finnskog Lux skulle ifølge bransjebladet ha stilt til start på Bjerke travbane, men hesten blir nå strøket.

(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...