Mandag 15. april 2019
«Susanne» dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot barn
En 24 år gammel mann utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til å utføre seksuelle handlinger via webkamera. Nå er han dømt til ni års fengsel.
Publisert: 15 April 21:30
En 24 år gammel mann utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til å utføre seksuelle handlinger via webkamera. Nå er han dømt til ni års fengsel.
– Jeg ble revet med. Det var spennende å tenke på at de trodde jeg var en jente, sa mannen da han forklarte seg i retten, ifølge Bergens Tidende.
Han erkjente i Bergen tingrett at han ved å utgi seg for å være 16 år gamle Susanne gjennom flere år, fikk en rekke mindreårige gutter, samt én jente, til å begå seksuelle handlinger med seg selv og hverandre foran webkamera. Over en periode på fem år deltok han i 154 straffbare nettsamtaler, ifølge dommen.
– Chattene er til dels svært grove, med beskrivelse av smertefulle overgrep, neddoping av barn og oppfordring til andre om å begå overgrep, skriver retten i domspremissene.
I tillegg til straffen på ni års fengsel må 24-åringen betale de fornærmede i saken til sammen over 1 million kroner i oppreisningserstatning. Samlet gjelder dommen 23 straffbare forhold. Saken er en del av det omfattende Dark Room-komplekset.
24-åringen ble pågrepet i Bergen i slutten av juni i fjor da han hadde avtalt å møte en 14 år gammel gutt for å ha seksuell omgang med ham. Men det var en voksen person mannen hadde chattet med, og vedkommende hadde varslet politiet.
– I det hele tatt fremstår tiltalte (...) som en person som kynisk, planmessig og viljefast utnytter unge gutter for sin egen tilfredsstillelse, heter det i dommen.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...