Mandag 15. april 2019
«Susanne» dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot barn
En 24 år gammel mann utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til å utføre seksuelle handlinger via webkamera. Nå er han dømt til ni års fengsel.
Publisert: 15 April 21:30
En 24 år gammel mann utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til å utføre seksuelle handlinger via webkamera. Nå er han dømt til ni års fengsel.
– Jeg ble revet med. Det var spennende å tenke på at de trodde jeg var en jente, sa mannen da han forklarte seg i retten, ifølge Bergens Tidende.
Han erkjente i Bergen tingrett at han ved å utgi seg for å være 16 år gamle Susanne gjennom flere år, fikk en rekke mindreårige gutter, samt én jente, til å begå seksuelle handlinger med seg selv og hverandre foran webkamera. Over en periode på fem år deltok han i 154 straffbare nettsamtaler, ifølge dommen.
– Chattene er til dels svært grove, med beskrivelse av smertefulle overgrep, neddoping av barn og oppfordring til andre om å begå overgrep, skriver retten i domspremissene.
I tillegg til straffen på ni års fengsel må 24-åringen betale de fornærmede i saken til sammen over 1 million kroner i oppreisningserstatning. Samlet gjelder dommen 23 straffbare forhold. Saken er en del av det omfattende Dark Room-komplekset.
24-åringen ble pågrepet i Bergen i slutten av juni i fjor da han hadde avtalt å møte en 14 år gammel gutt for å ha seksuell omgang med ham. Men det var en voksen person mannen hadde chattet med, og vedkommende hadde varslet politiet.
– I det hele tatt fremstår tiltalte (...) som en person som kynisk, planmessig og viljefast utnytter unge gutter for sin egen tilfredsstillelse, heter det i dommen.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...