Mandag 15. april 2019
Tre ungdommer siktet for å ha stukket av etter dødsulykke i Bergen
Tre ungdommer er siktet for å ha forlatt stedet etter dødsulykken i Bergen søndag kveld. En mann omkom, mens to personer ble alvorlig skadd i ulykken.
Publisert: 15 April 22:14
Tre ungdommer er siktet for å ha forlatt stedet etter dødsulykken i Bergen søndag kveld. En mann omkom, mens to personer ble alvorlig skadd i ulykken.
Det var en ung mann som omkom i trafikkulykken nord for Bergen søndag kveld. Totalt var det seks personer – fem menn og en kvinne – i personbilen, alle bosatt i Bergen eller bergensområdet. De involverte er mellom 17 og 21 år gamle.

Høy fartPolitiet sier bilen neppe var registrert for flere enn fem personer. Trolig har høy fart og at minst én person ikke brukte sikkerhetsbelte bidratt til å forverre skadeomfanget, bekrefter politiadvokat Thomas B. Arntsen i Vest politidistrikt overfor NTB.
– Vitneforklaringer vi har innhentet så langt, gir grunn til å anta at høy fart har vært en del av ulykkesbildet. Men om det er det som er selve ulykkesårsaken, er for tidlig å si, sier han.
Ulykken skjedde ved Tertneskrysset i Åsane. Politiet fant tre personer på stedet. Én av dem ble erklært død, mens to personer ble brakt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader. Tilstanden deres var mandag ettermiddag fortsatt uavklart, ifølge Arntsen.

To avhørtTre unge menn som forlot stedet kort tid etter ulykken, ble funnet flere timer senere natt til mandag. De er nå siktet for overtredelse av vegtrafikkloven paragraf 12 og var mandag til behandling på Haukeland. Ifølge Helse Bergen hadde de tre bare lettere skader.
– To skadde personer og en død lå igjen i veien, og de forlot stedet. Det er straffbart, sier Arntsen.
Mandag kveld var to av de tre siktede avhørt. Den siste blir avhørt tirsdag, opplyser politiadvokat Bernt Dahlsveen til Bergens Tidende.
– De to som ble avhørt, ble løslatt i etterkant av avhørene, men siktelsene opprettholdes, sier han.

– Stor påkjenningAdvokat Thorbjørn K. Sognefest forsvarer en 17-åring som er siktet.
– Det er en stor påkjenning å være innblandet i en ulykke med et slikt tragisk utfall. Utover det har jeg ikke noe annet å si enn at politiet må få tid til å søke, samle og sikre spor sånn at man får kartlagt hva som har skjedd, sier Sognefest til NRK.
Ulykken skjedde på en rett strekning. Politiet har ikke oversikt over hva som har skjedd, men ifølge politiadvokat Thomas B. Arntsen kan bilen ha kommet borti en langsgående asfaltkant før ulykken. Det var kun én bil involvert.
Vegvesenets ulykkesgruppe var på stedet natt til mandag. Det samme var politiets kriminalteknikere.
Politiet ønsker ennå ikke å gå ut med ytterligere informasjon om de enkelte involvertes alder. Den avdøde mannen skal obduseres tirsdag.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...