Mandag 25. mars 2019
May frykter «slow brexit»
Storbritannias statsminister Theresa May har fortsatt ikke klart å få nok folkevalgte over på sin side til å legge brexitavtalen fram for avstemning på nytt.
Publisert: 25 Mars 17:56
Storbritannias statsminister Theresa May har fortsatt ikke klart å få nok folkevalgte over på sin side til å legge brexitavtalen fram for avstemning på nytt.
– Jeg mener fortsatt at riktig vei framover for Storbritannia er å gå ut av EU så snart som mulig med en avtale, sa den britiske statsministeren i Underhuset mandag ettermiddag.
Men utmeldingsavtalen som regjeringen har forhandlet fram med EU, har fortsatt ikke tilstrekkelig støtte i Underhuset til at den kan legges fram for en tredje avstemning, konstaterte hun.
Underhuset har allerede to ganger forkastet den kontroversielle avtalen.
Men Underhuset har også sagt nei til å gå ut av EU uten avtale, påpekte May.
Nå frykter hun en «slow brexit» der utmeldingen utsettes til etter 22. mai. Det vil i så fall bety at Storbritannia må delta i valget til nytt EU-parlament.
Ifølge May vil dette være eneste alternativ hvis avtalen som allerede foreligger, ikke godkjennes, og hvis Underhuset fortsetter å motsette seg en skilsmisse uten avtale.
– Det vil ikke være en brexit som vil samle folket, advarte hun i Underhuset.
May vil nå fortsette å forsøke å samle støtte til avtalen.
Opposisjonsleder Jeremy Corbyn mener på sin side at Mays håndtering av brexit har satt hele nasjonen i forlegenhet.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?