Mandag 25. mars 2019
May frykter «slow brexit»
Storbritannias statsminister Theresa May har fortsatt ikke klart å få nok folkevalgte over på sin side til å legge brexitavtalen fram for avstemning på nytt.
Publisert: 25 Mars 17:56
Storbritannias statsminister Theresa May har fortsatt ikke klart å få nok folkevalgte over på sin side til å legge brexitavtalen fram for avstemning på nytt.
– Jeg mener fortsatt at riktig vei framover for Storbritannia er å gå ut av EU så snart som mulig med en avtale, sa den britiske statsministeren i Underhuset mandag ettermiddag.
Men utmeldingsavtalen som regjeringen har forhandlet fram med EU, har fortsatt ikke tilstrekkelig støtte i Underhuset til at den kan legges fram for en tredje avstemning, konstaterte hun.
Underhuset har allerede to ganger forkastet den kontroversielle avtalen.
Men Underhuset har også sagt nei til å gå ut av EU uten avtale, påpekte May.
Nå frykter hun en «slow brexit» der utmeldingen utsettes til etter 22. mai. Det vil i så fall bety at Storbritannia må delta i valget til nytt EU-parlament.
Ifølge May vil dette være eneste alternativ hvis avtalen som allerede foreligger, ikke godkjennes, og hvis Underhuset fortsetter å motsette seg en skilsmisse uten avtale.
– Det vil ikke være en brexit som vil samle folket, advarte hun i Underhuset.
May vil nå fortsette å forsøke å samle støtte til avtalen.
Opposisjonsleder Jeremy Corbyn mener på sin side at Mays håndtering av brexit har satt hele nasjonen i forlegenhet.
Tirsdag 15. oktober 2019
I MØTE: Tidligere har Ap-ledelsen avvist forslag om å utrede EØS. Nå sier Støre at det kan være en god idé.
Tirsdag 15. oktober 2019
Cappelen Damm Agency selger flere rettigheter enn konkurrentene, men går likevel med tap. Ingvild Haugland håper en bestselger skal redde økonomien.
Tirsdag 15. oktober 2019
RESOLUTT: Tyrkia vil bekjempe YPG-militsen i Syria, selv om hele verden vender seg mot dem. Det sier Tyrkias ambassadør til Norge, Fazli Çorman.
Tirsdag 15. oktober 2019
• Finanspolitisk talsperson Henrik Asheim (H) har funnet en gruppe fattige som Høyre bryr seg om: Lavtlønte med høy formue som «ikke kan selge den ene veggen i leiligheten sin for å betale formuesskatt», som Asheim formulerer det til Dagens...
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.