Mandag 25. mars 2019
May frykter «slow brexit»
Storbritannias statsminister Theresa May har fortsatt ikke klart å få nok folkevalgte over på sin side til å legge brexitavtalen fram for avstemning på nytt.
Publisert: 25 Mars 17:56
Storbritannias statsminister Theresa May har fortsatt ikke klart å få nok folkevalgte over på sin side til å legge brexitavtalen fram for avstemning på nytt.
– Jeg mener fortsatt at riktig vei framover for Storbritannia er å gå ut av EU så snart som mulig med en avtale, sa den britiske statsministeren i Underhuset mandag ettermiddag.
Men utmeldingsavtalen som regjeringen har forhandlet fram med EU, har fortsatt ikke tilstrekkelig støtte i Underhuset til at den kan legges fram for en tredje avstemning, konstaterte hun.
Underhuset har allerede to ganger forkastet den kontroversielle avtalen.
Men Underhuset har også sagt nei til å gå ut av EU uten avtale, påpekte May.
Nå frykter hun en «slow brexit» der utmeldingen utsettes til etter 22. mai. Det vil i så fall bety at Storbritannia må delta i valget til nytt EU-parlament.
Ifølge May vil dette være eneste alternativ hvis avtalen som allerede foreligger, ikke godkjennes, og hvis Underhuset fortsetter å motsette seg en skilsmisse uten avtale.
– Det vil ikke være en brexit som vil samle folket, advarte hun i Underhuset.
May vil nå fortsette å forsøke å samle støtte til avtalen.
Opposisjonsleder Jeremy Corbyn mener på sin side at Mays håndtering av brexit har satt hele nasjonen i forlegenhet.
Tirsdag 23. april 2019
ANGREPET: Prestestudent Franklyn Fernando kjenner flere som var til påske­messe da St. Anthony’s Shrine ble angrepet påskemorgen. Han vet ikke hvor mange som er i live.
Tirsdag 23. april 2019
• Det ble en grufull avslutning på påska da sju selvmordsbombere første påskedag angrep tre kirker og fire luksushotell på Sri Lanka. Eksplosjonene tok livet av 290 mennesker og såret rundt 500. Det er det verste angrepet landet har sett...
Tirsdag 23. april 2019
Viseveteranene bak plateklassikeren «På stengrunn» har gått i studio for å lage en oppfølger. Med seg på laget har de fått den unge artisten Moddi.
Tirsdag 23. april 2019
ADVART: Politiet visste om terror­planene, men regjeringen fikk ikke beskjed. – Myndighetene har sviktet, sier den srilankiske politikk-professoren Jayadeva Uyangoda.
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.