Mandag 25. mars 2019
Frankrike herjet med Island
Olivier Giroud (32) bidro med sin landslagsscoring nummer 35 da Frankrike slo Island 4-0 i mandagens EM-kvalifisering.
Publisert: 25 Mars 22:36
Olivier Giroud (32) bidro med sin landslagsscoring nummer 35 da Frankrike slo Island 4-0 i mandagens EM-kvalifisering.
Frankrike hadde ballen så å si hele tiden, og det var vanskelig for islendingene å holde unna. Bare 12 minutter var spilt da Samuel Umtiti gjorde 1-0 etter å ha blitt satt opp av Kylian Mbappe.
2-0-scoringen til Giroud i 2. omgang var av den enkle sorten. Den 32-årige Chelsea-spissen nærmest puffet ballen over mål med lysken uten at han ble presset all verdens.
Scoringen til Giroud var hans 35. på landslaget. Dermed passerte han David Trezeguet på listen over nasjonens mestscorende.
Giroud kunne ha scoret flere. Scoringen hans bare minutter etter 2-0-målet ble korrekt annullert for offside.
Frankrike tok helt over etter 2-0-scoringen. Da forsvant all nervøsitet.
Det aller flotteste målet var 3-0-målet. Pasningene fløt som kniv i smør mellom de blå før Kylian Mbappe fikk æren av å sette ballen. Antoine Griezmann puttet det fjerde med en fem-seks minutter igjen å spille.
(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...