Mandag 25. mars 2019
Frankrike herjet med Island
Olivier Giroud (32) bidro med sin landslagsscoring nummer 35 da Frankrike slo Island 4-0 i mandagens EM-kvalifisering.
Publisert: 25 Mars 22:36
Olivier Giroud (32) bidro med sin landslagsscoring nummer 35 da Frankrike slo Island 4-0 i mandagens EM-kvalifisering.
Frankrike hadde ballen så å si hele tiden, og det var vanskelig for islendingene å holde unna. Bare 12 minutter var spilt da Samuel Umtiti gjorde 1-0 etter å ha blitt satt opp av Kylian Mbappe.
2-0-scoringen til Giroud i 2. omgang var av den enkle sorten. Den 32-årige Chelsea-spissen nærmest puffet ballen over mål med lysken uten at han ble presset all verdens.
Scoringen til Giroud var hans 35. på landslaget. Dermed passerte han David Trezeguet på listen over nasjonens mestscorende.
Giroud kunne ha scoret flere. Scoringen hans bare minutter etter 2-0-målet ble korrekt annullert for offside.
Frankrike tok helt over etter 2-0-scoringen. Da forsvant all nervøsitet.
Det aller flotteste målet var 3-0-målet. Pasningene fløt som kniv i smør mellom de blå før Kylian Mbappe fikk æren av å sette ballen. Antoine Griezmann puttet det fjerde med en fem-seks minutter igjen å spille.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...