Mandag 25. mars 2019
Skadeforfulgte Tviberg knep NM-gullet
Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler under NM-rennet i super-G i Hemsedal mandag.
Publisert: 25 Mars 11:32
Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler under NM-rennet i super-G i Hemsedal mandag.
Rennet hadde start så tidlig som 08.30 for å gi utøverne best mulige forhold, og Tviberg henviste forhåndsfavoritten Kajsa Vickhoff Lie til sølvplass.
Fem hundredeler skilte de to beste i kampen om gullet.
– Det var akkurat nok i dag, smilte en glad Tviberg til NTB etter målgang.

SkademarerittGeilo-løperen har vært usedvanlig mye plaget av skader. Før jul i 2017 pådro hun seg sin åttende alvorlige skade i forbindelse med et fall under utfortrening i Lake Louise. Korsbåndet og menisken kneet fikk den tøffeste smellen.
Først på nyåret i år var hun tilbake i konkurranse, og tidligere denne måneden gjorde hun comeback i verdenscupen.
Sølvvinner Vickhoff Lie gledet seg på Tvibergs vegne mandag, og kunne fint leve med sin sølvmedalje.
– Det er helt greit. Maria har hatt noen tøffe år, og det er gøy at hun gjør det bra her i NM, som hun har sagt har vært viktig for henne, sa Vickhoff Lie til NTB.
Tviberg vil ikke legge lista for høyt inn mot neste sesong.
– Vi tar en dag av gangen. Vi planlegger litt nå, så får vi se hva som er best for meg. Det er ingen grunn til å stikke under stol at jeg har spesielle behov med tanke på knærne mine, sa hun.

Bronse til MonsenSølvvinner Vickhoff Lie har fått et lite gjennombrudd i verdenscupsirkuset denne sesongen og ble nummer åtte i super-G under verdenscupfinalen i Andorra nylig.
Mandag var hun imidlertid slått av Geilo-kjører Tviberg.
Bronsemedaljen gikk til Marte Monsen, som sikret seg kongepokalen da hun vant storslalåmrennet i NM lørdag. Hun var mandag slått med hele 1,2 sekunder.
Norges beste fartskjører, Ragnhild Mowinckel, pådro seg en alvorlig kneskade nylig og må belage seg på et mange måneder langt skadeavbrekk.

(©NTB)
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.
Torsdag 23. januar 2020
• I juni i fjor avslørte journalist Glenn Greenwald at rettsprosessen mot Brasils tidligere president Lula da Silva var korrupt og politisk motivert. Greenwald ble verdenskjent for avsløringen av amerikanske myndigheters omfattende og...
Torsdag 23. januar 2020
Aschehoug får kritikk for å la debutanter seile sin egen sjø. – Vi har en sunn rekrutteringspraksis, svarer forlagssjef Nora Campbell.
Torsdag 23. januar 2020
NYE TIDER: Flere Frp-topper vil lokke Sp over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. «Komisk», svarer Sp.
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.