Torsdag 21. mars 2019
Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler
Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.
Publisert: 21 Mars 01:56
Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.
Det opplyser spesialutsending og forhandler Luis Angel Rosadilla på en pressekonferanse onsdag.
Nicaraguas myndigheter skal ha gått med på å frigi fengslede medlemmer av opposisjonen i løpet av 90 dager, for å få i gang forhandlinger slik at landet kan komme ut av den politiske krisen som nå har vart i 11 måneder.
Det framgår ikke hvor mange personer som skal løslates, men president Daniel Ortega regjering vil løslate alle personer som er pågrepet i forbindelse med protestene» som blusset opp i april i fjor.
Minst 700 personer skal være pågrepet og 325 har mistet livet i sammenstøtene. Flere busslaster med politiske fanger ble løslatt i slutten av februar, men flere hundre personer skal fremdeles være fengslet.
Demonstrasjonene i fjor startet mot en omstridt pensjonsreform, men utviklet seg til bredere protest mot president Ortega. Myndighetene begynte å slå hardt ned på demonstrasjoner mot regjeringen, som har forbudt slike protestaksjoner.
Tusenvis av nicaraguanere har flyktet etter opptøyene brøt ut.
Opposisjonen anklager 73 år gamle Ortega for å lede et korrupt og inkompetent diktatur i landet.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...