Torsdag 21. mars 2019
Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler
Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.
Publisert: 21 Mars 01:56
Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.
Det opplyser spesialutsending og forhandler Luis Angel Rosadilla på en pressekonferanse onsdag.
Nicaraguas myndigheter skal ha gått med på å frigi fengslede medlemmer av opposisjonen i løpet av 90 dager, for å få i gang forhandlinger slik at landet kan komme ut av den politiske krisen som nå har vart i 11 måneder.
Det framgår ikke hvor mange personer som skal løslates, men president Daniel Ortega regjering vil løslate alle personer som er pågrepet i forbindelse med protestene» som blusset opp i april i fjor.
Minst 700 personer skal være pågrepet og 325 har mistet livet i sammenstøtene. Flere busslaster med politiske fanger ble løslatt i slutten av februar, men flere hundre personer skal fremdeles være fengslet.
Demonstrasjonene i fjor startet mot en omstridt pensjonsreform, men utviklet seg til bredere protest mot president Ortega. Myndighetene begynte å slå hardt ned på demonstrasjoner mot regjeringen, som har forbudt slike protestaksjoner.
Tusenvis av nicaraguanere har flyktet etter opptøyene brøt ut.
Opposisjonen anklager 73 år gamle Ortega for å lede et korrupt og inkompetent diktatur i landet.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...