Onsdag 20. mars 2019
Jordskjelv vest i Tyrkia
Det er ikke meldt om alvorlige skader fra et jordskjelv som med styrke 5,5 rystet det sørvestlige Tyrkia onsdag.
Publisert: 20 Mars 09:42
Det er ikke meldt om alvorlige skader fra et jordskjelv som med styrke 5,5 rystet det sørvestlige Tyrkia onsdag.
Den tyrkiske kriseberedskapsmyndigheten AFAD sier jordskjelvet i Acipayam i provinsen Denizli ble fulgt av to mindre etterskjelv.
Skjelvet ødela noen boliger på landsbygda, men ingen personer ble alvorlig skadd, ifølge viseguvernøren i Denizli. Lokale medier melder at en kvinne ble skadd da hun i panikk hoppet fra en balkong. Skoler ble stengt i regionen etter skjelvet, melder nyhetsbyrået DHA.
Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS anslår at jordskjelvet hadde en dybde på 10 kilometer og en styrke på 5,7.
Skjelvet kunne merkes i hele Egeer-regionen og sør for Marmarahavet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.
Den europeiske varslingstjenesten for jordskjelv EMSC meldte først om et skjelv med styrke 6,4 men nedjusterte det senere til 5,7.
Jordskjelv er vanlig i Tyrkia. I 1999 omkom over 17.000 mennesker da et jordskjelv med styrke 7,4 rammet nordvest i landet.
(©NTB)
Tirsdag 15. oktober 2019
I MØTE: Tidligere har Ap-ledelsen avvist forslag om å utrede EØS. Nå sier Støre at det kan være en god idé.
Tirsdag 15. oktober 2019
Cappelen Damm Agency selger flere rettigheter enn konkurrentene, men går likevel med tap. Ingvild Haugland håper en bestselger skal redde økonomien.
Tirsdag 15. oktober 2019
RESOLUTT: Tyrkia vil bekjempe YPG-militsen i Syria, selv om hele verden vender seg mot dem. Det sier Tyrkias ambassadør til Norge, Fazli Çorman.
Tirsdag 15. oktober 2019
• Finanspolitisk talsperson Henrik Asheim (H) har funnet en gruppe fattige som Høyre bryr seg om: Lavtlønte med høy formue som «ikke kan selge den ene veggen i leiligheten sin for å betale formuesskatt», som Asheim formulerer det til Dagens...
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.