Onsdag 20. mars 2019
Jordskjelv vest i Tyrkia
Det er ikke meldt om alvorlige skader fra et jordskjelv som med styrke 5,5 rystet det sørvestlige Tyrkia onsdag.
Publisert: 20 Mars 09:42
Det er ikke meldt om alvorlige skader fra et jordskjelv som med styrke 5,5 rystet det sørvestlige Tyrkia onsdag.
Den tyrkiske kriseberedskapsmyndigheten AFAD sier jordskjelvet i Acipayam i provinsen Denizli ble fulgt av to mindre etterskjelv.
Skjelvet ødela noen boliger på landsbygda, men ingen personer ble alvorlig skadd, ifølge viseguvernøren i Denizli. Lokale medier melder at en kvinne ble skadd da hun i panikk hoppet fra en balkong. Skoler ble stengt i regionen etter skjelvet, melder nyhetsbyrået DHA.
Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS anslår at jordskjelvet hadde en dybde på 10 kilometer og en styrke på 5,7.
Skjelvet kunne merkes i hele Egeer-regionen og sør for Marmarahavet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.
Den europeiske varslingstjenesten for jordskjelv EMSC meldte først om et skjelv med styrke 6,4 men nedjusterte det senere til 5,7.
Jordskjelv er vanlig i Tyrkia. I 1999 omkom over 17.000 mennesker da et jordskjelv med styrke 7,4 rammet nordvest i landet.
(©NTB)
Tirsdag 23. april 2019
ANGREPET: Prestestudent Franklyn Fernando kjenner flere som var til påske­messe da St. Anthony’s Shrine ble angrepet påskemorgen. Han vet ikke hvor mange som er i live.
Tirsdag 23. april 2019
• Det ble en grufull avslutning på påska da sju selvmordsbombere første påskedag angrep tre kirker og fire luksushotell på Sri Lanka. Eksplosjonene tok livet av 290 mennesker og såret rundt 500. Det er det verste angrepet landet har sett...
Tirsdag 23. april 2019
Viseveteranene bak plateklassikeren «På stengrunn» har gått i studio for å lage en oppfølger. Med seg på laget har de fått den unge artisten Moddi.
Tirsdag 23. april 2019
ADVART: Politiet visste om terror­planene, men regjeringen fikk ikke beskjed. – Myndighetene har sviktet, sier den srilankiske politikk-professoren Jayadeva Uyangoda.
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.