Onsdag 20. mars 2019
Jordskjelv vest i Tyrkia
Det er ikke meldt om alvorlige skader fra et jordskjelv som med styrke 5,5 rystet det sørvestlige Tyrkia onsdag.
Publisert: 20 Mars 09:42
Det er ikke meldt om alvorlige skader fra et jordskjelv som med styrke 5,5 rystet det sørvestlige Tyrkia onsdag.
Den tyrkiske kriseberedskapsmyndigheten AFAD sier jordskjelvet i Acipayam i provinsen Denizli ble fulgt av to mindre etterskjelv.
Skjelvet ødela noen boliger på landsbygda, men ingen personer ble alvorlig skadd, ifølge viseguvernøren i Denizli. Lokale medier melder at en kvinne ble skadd da hun i panikk hoppet fra en balkong. Skoler ble stengt i regionen etter skjelvet, melder nyhetsbyrået DHA.
Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS anslår at jordskjelvet hadde en dybde på 10 kilometer og en styrke på 5,7.
Skjelvet kunne merkes i hele Egeer-regionen og sør for Marmarahavet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.
Den europeiske varslingstjenesten for jordskjelv EMSC meldte først om et skjelv med styrke 6,4 men nedjusterte det senere til 5,7.
Jordskjelv er vanlig i Tyrkia. I 1999 omkom over 17.000 mennesker da et jordskjelv med styrke 7,4 rammet nordvest i landet.
(©NTB)
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?