Onsdag 20. mars 2019
Kristoffersen opplever sponsorstriden med forbundet som vanskelig
Henrik Kristoffersen gikk hardt ut mot Norges Skiforbund da han forklarte seg i retten onsdag. Han hevdet de bare har skummet fløten av hans suksess.
Publisert: 20 Mars 17:14
Henrik Kristoffersen gikk hardt ut mot Norges Skiforbund da han forklarte seg i retten onsdag. Han hevdet de bare har skummet fløten av hans suksess.
– Jeg har vel sagt nok i dag, sa Kristoffersen på vei ut av sal 250 etter dag to i Oslo tingrett.
Da hadde han kort tid i forveien gått til frontalangrep på Norges Skiforbund fra vitneboksen På spørsmål om hvordan det var det å forklare seg for retten svarte han «det gikk helt fint».
24-åringen fortalte i retten at han opplever konflikten med skiforbudet som vanskelig, og var klar på at skiforbudet omtrent ikke hadde løftet en finger for å hjelpe han før karrieren begynte å skyte fart.
– Hva de egentlig mener de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Og jeg har vært der, opplevd det selv og levd med det, sa alpinisten.
– Min mor og far, familien min og Rælingen skiklubb har gjort alt. Skiforbundet har ikke gjort noen ting. De har skummet fløten på toppen og brukt ekstremt lite ressurser på meg i forhold til hvor mye de har fått igjen for det, fortsatte han.

Ingen økonomiske motiver24-åringen kjemper en rettslig kamp for å få kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen, men skiforbudet har sagt nei. Plassen er allerede solgt til alpinistenes hovedsponsor Telenor.
Kristoffersen sier han ikke forstår hvorfor skiforbundet har motsatt seg avtalen han ønsker å inngå med Red Bull.
– Det er ingen plausibel grunn annet enn at du egentlig ikke liker den personen som bare har lyst til å bli bedre på ski, sa Kristoffersen.
Like klar var han på at det ikke ligger økonomiske motiver bak søksmålet han har anlagt mot Norges Skiforbund.
– Det er ikke på grunn av penger, det er det ikke. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og idrettsutøver, svarte Kristoffersen på spørsmål fra sin advokat, Odd Stemsrud.
Han sa videre at han var villig til å gi avkall på alle pengene i Red Bull-avtalen dersom han fikk profilere den østerrikske energidrikkgiganten på hjelmen, og fikk benytte støtteapparat Red Bull tilbyr.
– Det hadde vært helt greit, og det har også blitt tilbudt til Norges Skiforbund i denne saken, sa Kristoffersen.

Helikopter og privatflyKristoffersen sa at han med en avtale med Red Bull blant annet vil få tilgang til et omfattende støtteapparat, som heltidsansatt fysioterapeut og annet helsepersonell.
Men avtalen ville også gitt han tilgang på helikopter, privatfly, oppgradering av flyreiser og hjelp til opphold og losji, opplyste alpinstjernen.
24-åringen gikk i sin forklaring inn på hvor vesentlig tid og jakten på energibesparelser er i hans hverdag og for prestasjonene i alpinbakken.
Han fortalte om verdenscuphelger med tettpakket program fra sju om morgenen til over åtte på kvelden med forberedelser, renn, dopingkontroll, presse, premieutdeling og obligatorisk nummertrekning.

Har kun én mulighetFor å være en del av det norske landslaget i alpint er utøveren forpliktet til å skrive under en utøveravtale. Først når man har skrevet under avtalen får man startlisens. Uten lisens, ingen landslagsplass - og dermed ingen renn.
– Jeg er 100 prosent avhengig av skiforbundet, det finnes ingen annet valg for å kunne utøve mitt yrke. Jeg kan ikke bytte klubb slik de kan i fotball. Jeg har kun én mulighet til å utøve yrket mitt, og det er å gå med på kravene fra Norges Skiforbund, sa Kristoffersen.
Rettssaken fortsetter torsdag. Da skal blant annet Henriks far, Lars Kristoffersen avgi forklaring.
(©NTB)
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?