Onsdag 20. mars 2019
Kristoffersen opplever sponsorstriden med forbundet som vanskelig
Henrik Kristoffersen gikk hardt ut mot Norges Skiforbund da han forklarte seg i retten onsdag. Han hevdet de bare har skummet fløten av hans suksess.
Publisert: 20 Mars 17:14
Henrik Kristoffersen gikk hardt ut mot Norges Skiforbund da han forklarte seg i retten onsdag. Han hevdet de bare har skummet fløten av hans suksess.
– Jeg har vel sagt nok i dag, sa Kristoffersen på vei ut av sal 250 etter dag to i Oslo tingrett.
Da hadde han kort tid i forveien gått til frontalangrep på Norges Skiforbund fra vitneboksen På spørsmål om hvordan det var det å forklare seg for retten svarte han «det gikk helt fint».
24-åringen fortalte i retten at han opplever konflikten med skiforbudet som vanskelig, og var klar på at skiforbudet omtrent ikke hadde løftet en finger for å hjelpe han før karrieren begynte å skyte fart.
– Hva de egentlig mener de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Og jeg har vært der, opplevd det selv og levd med det, sa alpinisten.
– Min mor og far, familien min og Rælingen skiklubb har gjort alt. Skiforbundet har ikke gjort noen ting. De har skummet fløten på toppen og brukt ekstremt lite ressurser på meg i forhold til hvor mye de har fått igjen for det, fortsatte han.

Ingen økonomiske motiver24-åringen kjemper en rettslig kamp for å få kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen, men skiforbudet har sagt nei. Plassen er allerede solgt til alpinistenes hovedsponsor Telenor.
Kristoffersen sier han ikke forstår hvorfor skiforbundet har motsatt seg avtalen han ønsker å inngå med Red Bull.
– Det er ingen plausibel grunn annet enn at du egentlig ikke liker den personen som bare har lyst til å bli bedre på ski, sa Kristoffersen.
Like klar var han på at det ikke ligger økonomiske motiver bak søksmålet han har anlagt mot Norges Skiforbund.
– Det er ikke på grunn av penger, det er det ikke. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og idrettsutøver, svarte Kristoffersen på spørsmål fra sin advokat, Odd Stemsrud.
Han sa videre at han var villig til å gi avkall på alle pengene i Red Bull-avtalen dersom han fikk profilere den østerrikske energidrikkgiganten på hjelmen, og fikk benytte støtteapparat Red Bull tilbyr.
– Det hadde vært helt greit, og det har også blitt tilbudt til Norges Skiforbund i denne saken, sa Kristoffersen.

Helikopter og privatflyKristoffersen sa at han med en avtale med Red Bull blant annet vil få tilgang til et omfattende støtteapparat, som heltidsansatt fysioterapeut og annet helsepersonell.
Men avtalen ville også gitt han tilgang på helikopter, privatfly, oppgradering av flyreiser og hjelp til opphold og losji, opplyste alpinstjernen.
24-åringen gikk i sin forklaring inn på hvor vesentlig tid og jakten på energibesparelser er i hans hverdag og for prestasjonene i alpinbakken.
Han fortalte om verdenscuphelger med tettpakket program fra sju om morgenen til over åtte på kvelden med forberedelser, renn, dopingkontroll, presse, premieutdeling og obligatorisk nummertrekning.

Har kun én mulighetFor å være en del av det norske landslaget i alpint er utøveren forpliktet til å skrive under en utøveravtale. Først når man har skrevet under avtalen får man startlisens. Uten lisens, ingen landslagsplass - og dermed ingen renn.
– Jeg er 100 prosent avhengig av skiforbundet, det finnes ingen annet valg for å kunne utøve mitt yrke. Jeg kan ikke bytte klubb slik de kan i fotball. Jeg har kun én mulighet til å utøve yrket mitt, og det er å gå med på kravene fra Norges Skiforbund, sa Kristoffersen.
Rettssaken fortsetter torsdag. Da skal blant annet Henriks far, Lars Kristoffersen avgi forklaring.
(©NTB)
Onsdag 24. april 2019
• I går ble det klart at Marte Gerhardsen blir ny skoledirektør i Oslo. Hun tar over stillingen etter Astrid Søgnen, etter det som har vært en av de mest betente stridene mellom en byråkrat og politisk ledelse i norsk historie. Striden...
Onsdag 24. april 2019
RASK RETUR: Sikkerhetsekspert Atle Mesøy anbefaler rask retur av både norske IS-krigere og barna deres. – Det beste er å hente dem der de er, sier han.
Onsdag 24. april 2019
Medieforskere er usikre på om Dagbladet Pluss kvalifiserer for pressestøtte. – Dette likner en kreativ tilpasning som det kanskje ikke bør gis uttelling for, sier medieforsker Jens Barland.
Onsdag 24. april 2019
VOLD: Nasjonalistiske buddhister har trakassert den muslimske minoriteten i flere år. Det har ført til en opp­blomstring av radikal islam på øya, sier en tidligere etterretnings­offiser til Klasse­kampen.
Tirsdag 23. april 2019
ANGREPET: Prestestudent Franklyn Fernando kjenner flere som var til påske­messe da St. Anthony’s Shrine ble angrepet påskemorgen. Han vet ikke hvor mange som er i live.
Tirsdag 23. april 2019
• Det ble en grufull avslutning på påska da sju selvmordsbombere første påskedag angrep tre kirker og fire luksushotell på Sri Lanka. Eksplosjonene tok livet av 290 mennesker og såret rundt 500. Det er det verste angrepet landet har sett...
Tirsdag 23. april 2019
Viseveteranene bak plateklassikeren «På stengrunn» har gått i studio for å lage en oppfølger. Med seg på laget har de fått den unge artisten Moddi.
Tirsdag 23. april 2019
ADVART: Politiet visste om terror­planene, men regjeringen fikk ikke beskjed. – Myndighetene har sviktet, sier den srilankiske politikk-professoren Jayadeva Uyangoda.
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?