Onsdag 20. mars 2019
HRS: To personer tatt av snøskred i Lofoten
To personer ble tatt av et snøskred i Lofoten onsdag ettermiddag. En av dem fikk medisinsk behandling, opplyser Hovedredningssentralen.
Publisert: 20 Mars 17:01
To personer ble tatt av et snøskred i Lofoten onsdag ettermiddag. En av dem fikk medisinsk behandling, opplyser Hovedredningssentralen.
Turfølget besto av tolv personer fra Italia, som var på skitur. Fire av dem var i området hvor skredet gikk, ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS)
– To av dem ble tatt og den ene ble begravd. Vi kom fort til personen som ble begravd, og vedkommende får nå behandling, opplyste Lars Nedrevåg i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.
Alle personene i turfølget ble kort tid etter skredet gjort rede for. Tilstanden til personen, som ble begravd, er ikke kjent, men ifølge Nedrevåg er den ikke akutt. Vedkommende ble ivaretatt av lege.
Skredet gikk i Vågan kommune litt etter klokken 15 onsdag ettermiddag. Et ambulansehelikopter og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet, og redningsoperasjonen ble koordinert av den lokale redningssentralen (LRS).
Varslingstjenesten Varsom.no advarer om stor snøskredfare i Lofoten og Vesterålen onsdag. Det er nysnø og kraftig vind kombinert med vedvarende svake lag som kortvarig fører til stor skredfare når været står på. Folk bes om å unngå alt skredterreng.
Onsdag 24. april 2019
• I går ble det klart at Marte Gerhardsen blir ny skoledirektør i Oslo. Hun tar over stillingen etter Astrid Søgnen, etter det som har vært en av de mest betente stridene mellom en byråkrat og politisk ledelse i norsk historie. Striden...
Onsdag 24. april 2019
RASK RETUR: Sikkerhetsekspert Atle Mesøy anbefaler rask retur av både norske IS-krigere og barna deres. – Det beste er å hente dem der de er, sier han.
Onsdag 24. april 2019
Medieforskere er usikre på om Dagbladet Pluss kvalifiserer for pressestøtte. – Dette likner en kreativ tilpasning som det kanskje ikke bør gis uttelling for, sier medieforsker Jens Barland.
Onsdag 24. april 2019
VOLD: Nasjonalistiske buddhister har trakassert den muslimske minoriteten i flere år. Det har ført til en opp­blomstring av radikal islam på øya, sier en tidligere etterretnings­offiser til Klasse­kampen.
Tirsdag 23. april 2019
ANGREPET: Prestestudent Franklyn Fernando kjenner flere som var til påske­messe da St. Anthony’s Shrine ble angrepet påskemorgen. Han vet ikke hvor mange som er i live.
Tirsdag 23. april 2019
• Det ble en grufull avslutning på påska da sju selvmordsbombere første påskedag angrep tre kirker og fire luksushotell på Sri Lanka. Eksplosjonene tok livet av 290 mennesker og såret rundt 500. Det er det verste angrepet landet har sett...
Tirsdag 23. april 2019
Viseveteranene bak plateklassikeren «På stengrunn» har gått i studio for å lage en oppfølger. Med seg på laget har de fått den unge artisten Moddi.
Tirsdag 23. april 2019
ADVART: Politiet visste om terror­planene, men regjeringen fikk ikke beskjed. – Myndighetene har sviktet, sier den srilankiske politikk-professoren Jayadeva Uyangoda.
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?