Mandag 18. mars 2019
Mistenkt gjerningsmann pågrepet etter skytingen i Utrecht
Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.
Publisert: 18 Mars 19:01
Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.
– Vi har nettopp blitt informert om at den mistenkte har blitt pågrepet, sier Utrechts politisjef Rob van Bree på en pressekonferanse mandag kveld.
Bekreftelsen kom om lag fire timer etter at politiet gikk ut med navn og bilde av en 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha stått bak trikkeskytingen mandag formiddag.
Tre personer ble drept og fem andre ble såret, tre av dem alvorlig, i skyteepisoden. Motivet er foreløpig ukjent, og nederlandske myndigheter har ikke villet utelukke at det kan være snakk om terror.
De tyrkiske nyhetsbyråene Anadolu og Hurriyet melder at 37-åringen var i familie med en av personene som ble skutt. De andre som ble truffet skal ha forsøkt å hjelpe kvinnen.
Like før de bekreftet pågripelsen av den tyrkiske 37-åringen, meldte politiet at en annen person var i deres varetekt, melder TV-kanalen NOS. Dette skal være broren til den mistenkte skytteren.
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...