Mandag 18. mars 2019
Mistenkt gjerningsmann pågrepet etter skytingen i Utrecht
Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.
Publisert: 18 Mars 19:01
Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.
– Vi har nettopp blitt informert om at den mistenkte har blitt pågrepet, sier Utrechts politisjef Rob van Bree på en pressekonferanse mandag kveld.
Bekreftelsen kom om lag fire timer etter at politiet gikk ut med navn og bilde av en 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha stått bak trikkeskytingen mandag formiddag.
Tre personer ble drept og fem andre ble såret, tre av dem alvorlig, i skyteepisoden. Motivet er foreløpig ukjent, og nederlandske myndigheter har ikke villet utelukke at det kan være snakk om terror.
De tyrkiske nyhetsbyråene Anadolu og Hurriyet melder at 37-åringen var i familie med en av personene som ble skutt. De andre som ble truffet skal ha forsøkt å hjelpe kvinnen.
Like før de bekreftet pågripelsen av den tyrkiske 37-åringen, meldte politiet at en annen person var i deres varetekt, melder TV-kanalen NOS. Dette skal være broren til den mistenkte skytteren.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...