Mandag 18. mars 2019
Mistenkt gjerningsmann pågrepet etter skytingen i Utrecht
Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.
Publisert: 18 Mars 19:01
Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.
– Vi har nettopp blitt informert om at den mistenkte har blitt pågrepet, sier Utrechts politisjef Rob van Bree på en pressekonferanse mandag kveld.
Bekreftelsen kom om lag fire timer etter at politiet gikk ut med navn og bilde av en 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha stått bak trikkeskytingen mandag formiddag.
Tre personer ble drept og fem andre ble såret, tre av dem alvorlig, i skyteepisoden. Motivet er foreløpig ukjent, og nederlandske myndigheter har ikke villet utelukke at det kan være snakk om terror.
De tyrkiske nyhetsbyråene Anadolu og Hurriyet melder at 37-åringen var i familie med en av personene som ble skutt. De andre som ble truffet skal ha forsøkt å hjelpe kvinnen.
Like før de bekreftet pågripelsen av den tyrkiske 37-åringen, meldte politiet at en annen person var i deres varetekt, melder TV-kanalen NOS. Dette skal være broren til den mistenkte skytteren.
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som mandag kveld ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...