Mandag 18. mars 2019
Ajer friskmeldt til Spania-kampen: – Smellen kom på den minst farlige kroppsdelen
Kristoffer Ajer rekker EM-kvalåpningen i fotball borte mot Spania lørdag. Det var beskjeden fra landslagssjef Lars Lagerbäck mandag kveld.
Publisert: 18 Mars 18:55
Kristoffer Ajer rekker EM-kvalåpningen i fotball borte mot Spania lørdag. Det var beskjeden fra landslagssjef Lars Lagerbäck mandag kveld.
Svensken holdt et pressemøte ved treningsbanen i Oliva, sju-åtte mil sør for Valencia.
– Det går bra med ham. Jeg har møtt ham i dag, og det er ingen problemer. Vi var enige om at smellen kom på den minst farlige kroppsdelen, sa Lagerbäck på spørsmål fra NTB.
Ajer fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag. Han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.
Lørdagens kamp på Mestalla går på dagen ett år etter at Ajer debuterte på A-landslaget. Det skjedde i en 4-1-seier over et svært blekt Australia på Ullevaal.
Tirsdag fortsetter EM-kvalifiseringen mot Sverige i Oslo.

Mye uteAjers første år som A-landslagsspiller har ikke gått problemfritt, snarere tvert om.
I oktober kom ikke en uttatt Ajer på samling med landslaget før oppgjørene mot Slovenia og Bulgaria. Han hadde pådratt seg en lårskade i en ligacupkamp for Celtic.
I november måtte Ajer så melde forfall til landskamper (Slovenia og Kypros) etter en skade i ansiktet. Han pådro seg et brudd i øyehulen i en seriekamp.
Dette gjorde at Ajer var ute av spill ganske lenge. Han måtte gjennom et kirurgisk inngrep.
De to beste i Norges EM-kvalgruppe kvalifiserer seg til mesterskapet neste år. Spania er stor puljefavoritt med Sverige (nådde VM-kvartfinalen i fjor) rangert som nummer to.

Må ha troenLagerbäck tviler sterkt på at spanjolene går i fellen og undervurderer det norske laget.
– Dessverre tror jeg ikke det. Dette er proffe spillere som er vant til slike kamper, og de vet hva de må gjøre.
Spania er svær oddsfavoritt i åpningskampen, men Lagerbäck er opptatt av det er mulig å klå verdensmesterne fra 2010.
– Vi vil ha fått en dårlig start om vi reiser herfra med null poeng. Det er klart vi må ha poeng. Vi må gå inn for å vinne, og det skal vi gjøre på vår måte. Vi må ha troen på at det er mulig.
Flytrøbbel gjorde at fem-seks spillere ikke kom fram i tide til Norges første treningsøkt mandag.
– Jeg har ikke truffet alle på grunn av flyforsinkelser, så jeg har ikke så mye å si opp troppen akkurat nå. Vi har i alle fall ikke fått innrapportert noen alvorlige skader, og jeg forutsetter derfor at alle er friske, sa Lagerbäck.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...