Mandag 18. mars 2019
Ajer friskmeldt til Spania-kampen: – Smellen kom på den minst farlige kroppsdelen
Kristoffer Ajer rekker EM-kvalåpningen i fotball borte mot Spania lørdag. Det var beskjeden fra landslagssjef Lars Lagerbäck mandag kveld.
Publisert: 18 Mars 18:55
Kristoffer Ajer rekker EM-kvalåpningen i fotball borte mot Spania lørdag. Det var beskjeden fra landslagssjef Lars Lagerbäck mandag kveld.
Svensken holdt et pressemøte ved treningsbanen i Oliva, sju-åtte mil sør for Valencia.
– Det går bra med ham. Jeg har møtt ham i dag, og det er ingen problemer. Vi var enige om at smellen kom på den minst farlige kroppsdelen, sa Lagerbäck på spørsmål fra NTB.
Ajer fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag. Han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.
Lørdagens kamp på Mestalla går på dagen ett år etter at Ajer debuterte på A-landslaget. Det skjedde i en 4-1-seier over et svært blekt Australia på Ullevaal.
Tirsdag fortsetter EM-kvalifiseringen mot Sverige i Oslo.

Mye uteAjers første år som A-landslagsspiller har ikke gått problemfritt, snarere tvert om.
I oktober kom ikke en uttatt Ajer på samling med landslaget før oppgjørene mot Slovenia og Bulgaria. Han hadde pådratt seg en lårskade i en ligacupkamp for Celtic.
I november måtte Ajer så melde forfall til landskamper (Slovenia og Kypros) etter en skade i ansiktet. Han pådro seg et brudd i øyehulen i en seriekamp.
Dette gjorde at Ajer var ute av spill ganske lenge. Han måtte gjennom et kirurgisk inngrep.
De to beste i Norges EM-kvalgruppe kvalifiserer seg til mesterskapet neste år. Spania er stor puljefavoritt med Sverige (nådde VM-kvartfinalen i fjor) rangert som nummer to.

Må ha troenLagerbäck tviler sterkt på at spanjolene går i fellen og undervurderer det norske laget.
– Dessverre tror jeg ikke det. Dette er proffe spillere som er vant til slike kamper, og de vet hva de må gjøre.
Spania er svær oddsfavoritt i åpningskampen, men Lagerbäck er opptatt av det er mulig å klå verdensmesterne fra 2010.
– Vi vil ha fått en dårlig start om vi reiser herfra med null poeng. Det er klart vi må ha poeng. Vi må gå inn for å vinne, og det skal vi gjøre på vår måte. Vi må ha troen på at det er mulig.
Flytrøbbel gjorde at fem-seks spillere ikke kom fram i tide til Norges første treningsøkt mandag.
– Jeg har ikke truffet alle på grunn av flyforsinkelser, så jeg har ikke så mye å si opp troppen akkurat nå. Vi har i alle fall ikke fått innrapportert noen alvorlige skader, og jeg forutsetter derfor at alle er friske, sa Lagerbäck.
(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...